За Digitalk

Digitalk е платформа за технологии и бизнес. Нейната функция е да информира и свързва хората, които работят в сферата на информационните технологии или искат да трансформират бизнеса си чрез тях.

Digitalk е приемник на най-престижните технологични медии от групата на ICT Media, който се обединяват с легендарната конференция за дигитална трансформация и предприемачество.

Журналистическият екип е опитен и дава най-пълноценния и компетентен разказ за тенденциите, които движат дигиталната трансформация, за компаниите, проектите и хората на българския пазар.

Екип:

Деница Дженева
Главен редактор на Digitalk. Експертизата й е в областите изкуствен интелект, интелигентни градове и домове, ИТ за финансовия сектор, корпоративни ИТ, бизнес софтуер, роботизирана автоматизация на процеси, виртуална, добавена и смесена реалност, дигитални близнаци и др. Пише за българския ИТ сектор - пазар по сегменти, основни участници, процеси и тенденции, добри практики при внедряване на ИТ и ползи за компаниите у нас и на други пазари, ИТ мениджмънт и управление на човешките ресурси в ИТ сферата.

Владимир Владков
Главен редактор на Digitalk 101. Статиите му покриват всички области на българския ИКТ пазар и телекомуникациите, мрежови решения и технологии за изграждане на инфраструктури.

Мария Динкова
Редактор на Digitalk. Има интереси в областта на облачните услуги, изкуствения интелект, финансовите технологии и решения, виртуалната реалност, бизнес софтуера, потребителското изживяване, аутсорсинг сектора и човешките ресурси. Пише за технологични регулации, представяне на проекти за дигитална трансформация, мениджмънт, анализи и тенденции, стартъпи.

Иван Гайдаров
Редактор на Digitalk. Статиите му покриват следните области: Политика и технологии, законодателство, технологии за устойчиво развитие, киберсигурност, изкуствен интелект и машинно обучение, смесена реалност (AR/VR), етика и технологии - социално приемане и влияние на технологиите, високотехнологични проекти на български компаниите, дронове, роботика, автоматизация, биометрични технологии и анализ на технологични сектори на базата на данни.

Майя Бойчева-Манолчева
Редактор на Digitalk, основател и водещ на подкаста ICTalks. Интересите й са в областта на изкуствения интелект, криптовалутите, автономните автомобили, дигитализацията, киберсигурността и киберпрестъпленията, дигиталния маркетинг, социалните мрежи, етичните и правни аспекти на технологиите, политиката на ЕС в областта на технологиите, ИТ кариери и мениджмънт и стартъпи.

Александър Главчев
Редактор на Digitalk. Статиите му са в областта на кибер престъпленията и информационната сигурност, хардуера, гейминга и фотографията. Пише за бизнес софтуер, дигитална идентичност, 3D печат, индустриална роботика и др.

За конференцията

Digitalk Conference поставя на фокус водещи тенденции, иновации, технологични пробиви, които чертаят бъдещето. По време на форума предприемачи, визионери и инвеститори споделят идеи, които да вдъхновят компаниите за бъдещото им технологично развитие. Очаквайте информация за новата дата на събитието през 2023 г.