SAP разширява възможностите на Business Technology Platform

SAP разширява възможностите на Business Technology Platform

Платформата позволява по-добра обработка и интеграция на базите данни за интелигентните предприятия

Мария Динкова
566 прочитания

SAP обяви нови възможности, подобрения и разширена консолидация на портфолиото си, обединено в Business Technology Platform и предназначено да помага на компаниите да

трансформират агрегираните данни в реална стойност за бизнеса. Business Technology Platform на SAP дава на разработчиците и бизнес потребителите достъп до интегрирани, всеобхватни услуги и инструменти, за да генерират стойност в три ключови ИТ сфери: качествена обработка на данни, интегриране на процеси и разширяване на приложенията. Новината дойде от конференцията SAPPHIRE NOW® Converge, която се провежда от 15 до 19 юни 2020 г.

"Много клиенти, с които общуваме, изразяват своята нужда от реална гъвкавост и кратък срок за генериране на стойност - нужда, която стана още по-належаща в условията на пандемията с COVID-19," заяви Юрген Мюлер, главен технологичен директор и член на Изпълнителния борд на SAP. "За да се постигнат и двете, технологиите придобиват все по-значима роля и SAP може да помогне в това. Добавихме значими подобрения към всеки важен компонент от нашата Business Technology Platform, за да помогнем на клиенти от различните индустрии да преодолеят затрудненията, произтичащи от вездесъщността на данните, сложността на ИТ и непостоянството в развитието и уязвимостта на бизнеса."

Организации като Parkland Health and Hospital System в Далас използват Business Technology Platform на SAP в комбинация с Qualtrics® XM Platform за управление на изживяването с цел извършване на анализ и планиране на достатъчен пациентски капацитет, което е от критично значение по време на кризата с COVID-19.

"Ние в Parkland сме отдадени на грижата за здравето и благосъстоянието на общността и отделните членове на обществото, като в службата си към тях следваме най-високи стандарти за обществено и академично здравеопазване ", сподели Скот Харисън, главен инспектор по работа с данни в Parkland Health and Hospital System. "Нашият клиничен екип използва електронни табла с данни, създадени с Business Technology Platform на SAP за анализи и планиране, и Qualtrics XM Platform за анализ на потребителското отношение и обратна връзка. Ние съзнаваме, че една напълно интегрирана технологична платформа има определящо значение за над 240,000 спешни пациенти, за които се грижим на годишна база, както и за бъдещото ни развитие и иновации."

Бизнес звеното Лепилни технологии на Henkel - глобален лидер на пазара с лепила, уплътнители и индустриални покрития - създава приложение за своите близо 4,500 търговски представители, базирано на Business Technology Platform на SAP.

"Нашата цел е да създадем модерна и ефективна дигитална работна среда, която да повиши скоростта и продуктивността на търговската ни дейност и така да подобрим изживяването на клиентите ни в световен мащаб", каза Саша Лацберг, корпоративен директор Sales & Channel Excellence CRM в Henkel Adhesive Technologies. "Нашата дигитална CRM платформа ни дава възможност да бъдем гъвкави и бързи и увеличава независимостта на търговските ни представители - и когато са в движение, и когато работят от вкъщи. С помощта на Business Technology Platform на SAP и нашите високотехнологични анализи ние можем да използваме CRM данните за задълбочен аналитичен преглед, въз основа на който да създадем допълнителна стойност за клиентите ни."

Независимо дали е инсталирана на място, дали е облачно-базирана или е на хибридна основа, Business Technology Platform на SAP дава възможност на компаниите да:

  • Управляват в реално време различни масиви от натрупани данни със SAP HANA®
  • Интегрират и разширяват бизнес приложенията в различни ИТ инфраструктури, като използват SAP® Cloud Platform Integration Suite и SAP Cloud Platform Extension Suite
  • Анализират данни за по-добро планиране и вземане на решения с помощта на решенията SAP Analytics Cloud и SAP Data Warehouse Cloud
  • Непрекъснато да правят нововъведения в бизнеса си чрез нови интелигентни технологии

10 години отличие в съхранението и управлението на данни

Тази година SAP HANA бележи своята десета годишнина. Платформата има над 32,400 клиенти, а активацията на най-актуалната й версия, SAP HANA 2.0 SPS 05, е планирана за края на юни. Тя ще поддържа хибридни сценарии с облачната платформа за данни на SAP HANA и ще осигури нови възможности, включително подобрено и разширено съхранение на място с цел опростяване управлението на данни и по-ниска обща стойност на собствеността. Според прогнозите на IDC, клиентите на SAP HANA ще реализират средна възвръщаемост на инвестицията в рамките на пет години, в размер на 679 процента. Облачната услуга SAP HANA предоставя устойчива основа за управление и анализ на данни, подходяща за въвеждането на иновативни решения като SAP Data Warehouse Cloud. Към момента услугата е налична на Amazon Web Services, както и на Microsoft Azure, за да осигури на клиентите, които се прехвърлят към облака, повече гъвкавост и избор. SAP планира провеждането на открита сесия за използване на SAP HANA Cloud в началото на месец юли.

SAP Data Warehouse Cloud и SAP Analytics Cloud включват всеобхватно портфолио от предварително създадени пакети със съдържание и сценарии, които отговарят на ключови технически и бизнес въпроси, за компании, които желаят бързо да извлекат задълбочена информация от данните. Последната актуализация на SAP Data Warehouse Cloud включва бизнес съдържание с фокус търговия на дребно. Екосистемата на SAP, която се развива динамично и вече включва стотици партньори, ще осигури допълнително предварително изготвено съдържание и събирателни точки на данни/data connectors за SAP Data Warehouse Cloud на SAP App Center.

Новата функционалност business layer function на SAP Data Warehouse Cloud е планирана за активация през третото тримесечие на 2020г. и има за цел да подпомогне бизнес потребители и анализатори в създаването на разбираеми модели от данни. SAP Data Warehouse Cloud осигурява вградена и интегрирана функционалност (data flow functionality), която позволява на клиентите да избират между множество конектори, за да създадат скалируеми процеси по интегриране към и от всякакви източници на данни.

SAP интегрира още продукти и услуги, за да предложи на клиентите си повече добавена стойност. SAP Data Warehouse Cloud е по-силно интегрирана със SAP Analytics Cloud за създаване на обединена среда за събиране и анализ на данни. Тази интеграция предоставя по-пълноценен изглед върху всички данни и прави възможно извличането на ценна бизнес информация. Платформата SAP BusinessObjects™ Business Intelligence 4.3 бе активирана на 12 юни тази година, като интеграцията й с SAP Analytics Cloud осигурява по-лесно преминаване към облака. Функционалности за по-бързо планиране и прогнозиране са част от последната актуализация на SAP Analytics Cloud и в момента са достъпни за безплатно тестване.

SAP обяви нови възможности, подобрения и разширена консолидация на портфолиото си, обединено в Business Technology Platform и предназначено да помага на компаниите да

трансформират агрегираните данни в реална стойност за бизнеса. Business Technology Platform на SAP дава на разработчиците и бизнес потребителите достъп до интегрирани, всеобхватни услуги и инструменти, за да генерират стойност в три ключови ИТ сфери: качествена обработка на данни, интегриране на процеси и разширяване на приложенията. Новината дойде от конференцията SAPPHIRE NOW® Converge, която се провежда от 15 до 19 юни 2020 г.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК