Seedblink

SeedBlink пуска вторичен пазар за по-ранна ликвидност на частни инвеститори в стартъпи

Той ще осигури възможност за инвестиране по всяко време в компании, които инвеститорите са пропуснали при реалното набиране на капитал по време на съответния рунд

Деница Дженева
444 прочитания

Seedblink


Платформата за рискови инвестиции в областта на технологиите SeedBlink съобщи, че ще осигури възможност за по-ранна ликвидност на частни инвеститори с инвестиции в стартъпи. С настоящата версия на услугата всички проверени инвеститори имат достъп до бюлетин и процеси за частно договаряне на оферти за продажба и покупка, като търговският достъп се разширява до всички кръгове с дялово участие в портфолиото и се засилва контролът на инвеститорите върху процеса, допълват от SeedBlink.

Какво променя услугата

Вторичният пазар ще осигури по-ранна възможност за ликвидност на индивидуалните инвеститори в стартиращи предприятия, както и възможност за инвестиране по всяко време в компании, които инвеститорите са пропуснали при реалното набиране на капитал по време на съответния рунд. Клиентите на SeedBlink могат по всяко време да регистрират по електронен път интерес за участие във Вторичния пазар като купувач или продавач на платформата, заедно с количеството и цената на единица, която желаят да продадат или придобият. Цената може да се договаря между купувачите и продавачите чрез оферти и контраоферти. За да се осигури прехвърлянето на собствеността, дейностите ще се извършват от SeedBlink веднъж на всеки три месеца, което оптимизира процедурата за инвеститорите.

"Ликвидността беше най-търсената характеристика за индивидуалните инвеститори, за да диверсифицират портфейлите си със стартъпи, обяснява основателят и управляващ партньор на SeedBlink Андрей Дудойу. Платформи като нашата дават възможност на частните инвеститори да инвестират директно в технологични стартъп компании, подкрепени от фондове за рисков капитал. Ние допринасяме за по-нататъшното демократизиране на индустрията чрез разработването на вторични инвестиции, наричани още secondaries." Той допълва, че ексклузивният фокус на платформата върху европейски технологични стартъпи и възможностите за пряко договаряне я отличават от другите вторични пазари.

Кои са SeedBlink

SeedBlink е специализирана платформа за рискови инвестиции в областта на технологиите, която дава възможност да се финансират европейски технологични стартиращи и развиващи се предприятия от най-висок клас. Целта на компанията е да изгради ефективна инвестиционна инфраструктура за индивидуални и институционални инвеститори, които да работят заедно за финансиране на иновативни европейски технологични компании. SeedBlink Crowd SA е регистрирана в регистъра на румънския орган за финансов надзор (ASF). Стартира своя вторичен пазар в съответствие с изискванията на европейския регламент ECSPR, като се фокусира ексклузивно върху технологични сделки в целия континент, включително и в България.

Организацията позволява на физически лица да участват на инвестиционния пазар със суми от 2500 евро. У нас си партнира с фондовете за рисков капитал Eleven Ventures, LAUNCHub Ventures, Silverline Capital, Morningside Hill, Vitosha Venture Partners и Sofia Angels Ventures. Свързаните с България компании, които успешно са набрали средства чрез платформата, включват Dronamics, Alcatraz AI и QuarkXR. В момента в платформата има още една отворена инвестиционна възможност от България за проптеха FlatAway, а до края на месец март се очаква да стартира рунд за набиране на капитал и за още една местна компания.

Какво представлява ECSPR регламентът

Унифицираният ECSPR регламент, който определя ясни процедури за първичните и вторичните пазари в цяла Европа, създава безопасна среда за трансгранични инвестиции в стартъпи. ECSPR осигурява конкурентно предимство на Европа в световен мащаб, като проправя пътя за европейски технологичен пазар, част от който са и българските стартъпи.

"Стартъп екосистемата в България се развива с впечатляваща скорост през последните години. Все повече обещаващи технологични стартиращи предприятия търсят инвестиции, които да им помогнат да се реализират в световен мащаб. Сега нашият ECSPR лиценз ни помогна да реализираме възможност за по-ранна ликвидност за българските частни инвеститори, за да им осигурим по-голяма гъвкавост при подкрепата на местната екосистема", казва Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink.

Платформата за рискови инвестиции в областта на технологиите SeedBlink съобщи, че ще осигури възможност за по-ранна ликвидност на частни инвеститори с инвестиции в стартъпи. С настоящата версия на услугата всички проверени инвеститори имат достъп до бюлетин и процеси за частно договаряне на оферти за продажба и покупка, като търговският достъп се разширява до всички кръгове с дялово участие в портфолиото и се засилва контролът на инвеститорите върху процеса, допълват от SeedBlink.

Какво променя услугата

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК