Телерик Академия стартира програма за подготовка на DevOps инженери

3-месечното обучение е създадено в колаборация с ИТ бизнеса и ще се води от опитни DevOps практици

Мария Динкова
484 прочитания

Телерик Академия стартира най-цялостната програма за подготовка на DevOps инженери в България. Програмата е валидирана от водещи ИТ компании, сред които Experian, OfficeRnD, AtScale, Sitecore, DataArt, Melon и Americaneagle.com, а основен лектор е Даниел Ранков, Cloud & DevOps мениджър в MentorMate, носител на 7 сертификата от Amazon и първият AWS Community Hero в България. Приемът е отворен през сайта на Телерик Академия до 12 септември.

Цялостна практическа програма

Програмата Telerik Academy Upskill DevOps започва на 11 октомври и ще се провежда онлайн с вечерни лекции два пъти в седмицата. В рамките на 3 месеца участниците ще усвоят ключови инструменти и концепции за прилагането на най-добрите практики за бързо производство и доставка на качествен софтуер, сред които изграждане на DevOp култура, подходът на непрекъснато интегриране и доставка на софтуерни системи (Continuous Integration/Continuous Delivery), жизнен цикъл на доставка на софтуерен продукт, DevSecOps, работа с Docker, Kubernetes, AWS и др.

В края на обучението курсистите ще са придобили практически знания и умения, за да ръководят DevOps процесите в компанията, с което да помогнат за по-доброто сътрудничество между софтуерните инженери и системните администратори, да ускорят процесът по итерация и валидиране на идеи, разработване и доставяне на качествени, сигурни и устойчиви софтуерни продукти.

Обучението смесва теория с практика от богатия опит на лекторите, като всичко учено се упражнява с разработването и решаването на реални казуси. По този начин придобитите знания са приложими в реална среда и могат веднага да допринесат в работните процеси на работното място.

Сред гост-лекторите в програмата, които се присъединяват към Даниел Ранков, са Христо Войводов, Staff Engineer във VMware, Виктор Цветков, главен технологичен директор на Телерик Академия, който има над 12 години опит като софтуерен разработчик и ръководител на екип, Станислав Христов, Cloud Craftsman в ST6, който има над 10 години опит в Operаtions и DevOps с фокус върху автоматизации и оптимазации, Стоян Янев, старши DevOps инженер в NewsUK.

"Ускорената дигитализация и нуждата от оптимизиране на процесите след последната динамична година, увеличи нуждата от DevOps функция в компаниите. За успешното ѝ внедряване основна роля имат DevOps инженерите, което направи тези професионалисти още по-търсени, а гладът за добре подготвени кадри - голям. В отговор на тази нужда и след разговори с представители на ИТ сектора, изградихме и първата цялостна Upskill DevOps програма у нас. Вярваме, че с нея ще разкрием нови възможности пред професионалистите, които искат да се развиват в сфера на DevOps, както и ще осигурим на бизнеса достъп до качествен талант, за да създава и развива по-бързо и сигурно иновативни софтуерни продукти и услуги", коментира Александра Мечкова, изпълнителен директор на Телерик Академия.

Кандидатстване

Програмата е подходяща за младши DevOps инженери или софтуерни инженери и системни администратори, които търсят надграждане на знанията или преквалификация. Обучението е подходящо и за софтуерни компании, които искат да инвестират в развитието на уменията на служителите си в тази сфера.

Кандидатстването става през сайта на Телерик Академия и освен подаване на CV, включва и кратък онлайн тест.

Ролята на DevOps инженера

DevOps (Development и Operations) е методология за разработка на софтуер, в която операциите не са разделени, а са свързани и зависими. Това помага на компаниите да произвеждат софтуер по-бързо, качествено, сигурно и с по-добра последваща поддръжка. DevOps инженерът е в центъра на това, като диригент на процесите и връзка между екипите.

Според данни на Research And Markets приходите от DevOps услуги са нараснали с 29.4% през 2020 година, а очакванията са, че тенденция ще се запази и през 2027 година това ще е пазар за над 21.3 млрд. долара.

На 6 юли водещи лектори от програмата Telerik Academy Upskill DevOps ще разкажат повече за обучението и ролята на DevOps инженера по време на безплатен уебинар. Желаещите могат да се регистрират на следния адрес.

Телерик Академия стартира най-цялостната програма за подготовка на DevOps инженери в България. Програмата е валидирана от водещи ИТ компании, сред които Experian, OfficeRnD, AtScale, Sitecore, DataArt, Melon и Americaneagle.com, а основен лектор е Даниел Ранков, Cloud & DevOps мениджър в MentorMate, носител на 7 сертификата от Amazon и първият AWS Community Hero в България. Приемът е отворен през сайта на Телерик Академия до 12 септември.

Цялостна практическа програма

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК