Как CIO могат да подпомогнат разнообразието, равенството и приобщаването

978 прочитания

Главните информационни директори трябва да участват по-активно в инициативите, подпомагащи разнообразието, равенството и приобщаването, смятат от Gartner, пише ITBrief.

"Затрудненията вследствие на пандемията и социалните несправедливости увеличиха очакванията на служителите, когато става дума до разнообразието, равенството и приобщаването", коментира Роб, О'Донахю, старши директор изследвания в Gartner.

По думите му CIO имат огромна възможност да използват своята позиция като дигитални бизнес лидери да подкрепят маргинализираните групи и да инициират действия в тази посока.

От анализаторската компания отбелязват, че главните информационни директори трябва да използват своето значително влияние и технологични ресурси, за да се фокусират върху четири ключови аспекта, чрез които да подпомогнат разнообразието, равенството и приобщаването в своите компании и общности.

Предизвикайте съществуващото мислене

ИТ мениджърите трябва да предприемат стратегически подход по отношение на своето включване в този тип инициативи, като идентифицират списък с приоритети по отношение на разнообразието, равенството и приобщаването, които ще имат голямо въздействие и върху които ИТ могат директно да влияят.

Те трябва да предизвикат своите ИТ екипи да отговорят на различни въпроси като: "Какви са пречките пред увеличаването на разнообразието в технологичните професии?" или "Защо жените отпадат от технологичната сфера с напредъка на тяхната кариера?".

Развийте партньорства

ИТ мениджърите могат да постигнат сериозни успехи по отношение на разнообразието като си партнират с образователни институции и неправителствени организации, за да помогнат да се ускори развитието на маргинализианите групи в технологичната сфера. Подобно сътрудничество може да предложи обучения и достъп до технологиите, което подпомага създаването на разнообразни ИТ таланти.

ИТ мениджърите също така могат да създадат партньорства с другите заинтересовани страни, с които работят, за да гарантират разнообразие и при технологичните доставчици на своята компания. От Gartner определят доставчиците като бизнес, който поне 51% принадлежи и се управлява от индивиди, които са част от традиционно недостатъчно представените групи.

"Разнообразието при доставчиците предлага предимства на съответната организация като нови подходи за дигитална трансформация, увеличени иновации и нови канали за осигуряването на продукти и услуги", отбелязва О'Донахю.

Осигурете достъп до технологиите

"В много части на света една от най-големите пречки през равенството е достъпът до технологии. Дигиталното разделение е дори по-видимо след началото на пандемията", смята експертът.

ИТ мениджърите трябва да идентифицират технологичните неравенства в местната общност или в други региона по света и да използват партньорства и вътрешни ресурси, за да помогнат да се преодолее пропастта, посочват от Gartner. Те също така трябва да се справят с проблема като предложат достъп до технологични услуги, приложения и техническа експертиза.

Това може да се постигне чрез сътрудничество с местни училища в кварталите с по-ниски доходи и чрез осигуряването лаптопи и таблети на учениците или служителите доброволци, за да се проведе например въвеждащ семинар в кодирането.

Работете за ИТ приобщаване

ИТ лидерите могат да използват своето влияние, за да достигнат до мартгинализираните групи в своите екипи и да внесат усещане за приобщаване. Например подкрепянето на служителите по време на обучителни инициативи или такива като "Жените в технологиите" може да помогне за внасянето на разнообразие и приобщаване на работното място.

Като членове на висшия мениджмънт CIO са уникално позиционирани да осигурят ключовата подкрепа на ръководителите и да пренасочат ресурси, да осигурят менторство и да положат други усилия за приобщаване, заключва О'Донахю.

Главните информационни директори трябва да участват по-активно в инициативите, подпомагащи разнообразието, равенството и приобщаването, смятат от Gartner, пише ITBrief.

"Затрудненията вследствие на пандемията и социалните несправедливости увеличиха очакванията на служителите, когато става дума до разнообразието, равенството и приобщаването", коментира Роб, О'Донахю, старши директор изследвания в Gartner.

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК