"МенторМейт" стартира новото издание на своята обучителна програма DevCamp

"МенторМейт" стартира новото издание на своята обучителна програма DevCamp

Кандидатстването е отворено до 21 януари 2022 г.

Мария Динкова
538 прочитания

Американската компания за разработка на специализиран софтуер "МенторМейт" организира петото издание на обучителната си програма за млади софтуерни специалисти.

DevCamp е 4-месечна обучителна програма, с включена заплата, създадена за студенти и млади хора с интерес към софтуерната разработка или автоматизираното софтуерно тестване.

Като част от програмата участниците преминават през интензивно обучение, по време на което трупат теоретичен и практически опит в предпочитани от тях уеб (.NET, Java, Python, JavaScript with Vue.js, React, Angular, Node.js, или CMS), мобилни (iOS, Android, React Native) и технологии за анализ на данни, или инструменти за автоматизирано тестване на софтуер (Groovy, Gherkin, Cucumber, Selenium, Rest Assured, RestSharp). Самото обучение включва лекционна част, индивидуални задачи и работа по реални клиентски проекти. През целия период на DevCamp участниците получават съвети и насоки от топ експертите на "МенторМейт", които влизат в ролята и на техни индивидуални ментори.

"DevCamp е стратегия да обучим следващото поколение ИТ таланти и да допринесем за индустрията. Програмата е начин да помогнем на млади таланти да станат отлични софтуерни разработчици, като това е нашият принос към софтуерната общност като цяло. Към програмата успяват да се присъединят най-добрите от най-добрите. Участниците са измежду топ 3% на софтуерните таланти в страната. Одобрените за участие в DevCamp таланти са "нешлифовани диаманти", а най-добрите сред тях завършват успешно с предложение за работа в "МенторМейт",споделя Красимир Николов, VP of Technology в "МенторМейт".

Докато развиват своите умения, участниците започват работа и по реални проекти на пълен работен ден, което им помага да трупат ценен практически опит. Това им дава възможност да се потопят в културата на компанията, която цени проактивността, гъвкавостта и високите резултати в работата. Най-добрите от тях получават предложение за работа в компанията след успешно представяне в DevCamp и имат възможността да продължат професионалното си развитие като уеб разработчик, мобилен разработчик или софтуерен инженер в тестването.

Препоръчително е кандидатите за програмата да са с известен опит в софтуерната разработка. От тях се очаква както да имат базови знания за поне един програмен език, умение за писане на код и добро разбиране на алгоритми, така и аналитични умения. Кандидатите следва също да имат добри комуникационни умения, способност за работа в екип и отлични познания по английски език.

"DevCamp ми предостави достъп до знанията на много опитни хора и възможността да задълбоча и допълня своите знания чрез ресурсите, насоките, информацията и практическите задачи, които споделиха с нас. Подготви ме за реалните ситуации, с които се сблъсках впоследствие. Около шест месеца след приключването на DevCamp достигнах позицията Software Developer, която заемам и днес", споделя Преслава Петкова, участник в DevCamp и Software Developer в "МенторМейт".

Кандидатстването за DevCamp е отворено до 21 януари 2022 година. Всички кандидатствали ще получат техническа задача и тест за меки умения, които трябва да изпълнят в рамките на пет дни след кандидатстването. Тези, които решат успешно задачата и преминат теста, ще бъдат поканени на онлайн интервю, проведено на английски. Най-добрите ще имат възможността да станат част от програмата, която стартира на 1 февруари 2022 година.

Американската компания за разработка на специализиран софтуер "МенторМейт" организира петото издание на обучителната си програма за млади софтуерни специалисти.

DevCamp е 4-месечна обучителна програма, с включена заплата, създадена за студенти и млади хора с интерес към софтуерната разработка или автоматизираното софтуерно тестване.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК