IDC: IaaS и PaaS пазарите с глобални приходи от 400 млрд. долара до 2025 година

Средният годишен темп на нарастване (CAGR) ще бъде 28,8% за периода 2021-2025 година

Мария Динкова
431 прочитания

IDC публикува своята прогноза за IaaS и PaaS пазарите, като предвижда заедно да постигнат приходи от 400 млрд. долара до 2025, пише ITBrief.

Според доклада Worldwide Public Cloud IaaS and PaaS Workloads Forecast, средният годишен темп на нарастване (CAGR) ще бъде 28,8% за периода 2021-2025.

Разработката и тестването на приложения, управлението на структурирани данни и анализа на структурирани данни ще бъдат трите най-големи сегмента по дял на приходите. Същевременно анализът на неструктурирани данни/управлението на данни и споделянето на съдържание се очаква да бъдат най-бързо разрастващите се сегменти с CAGR съответно от 41,9% и 41,2%.

Другите бизнес приложения, както и приложенията за съдържание ще се увеличават по-бавно спрямо общите средни стойности за пазара, като в същото време ще постигнат двуцифрен ръст през прогнозирания период.

"Фирмените инвестиции за публична облачна инфраструктура продължават да се увеличават по-бързо в сравнение със сегментите на традиционната ИТ инфраструктура", коментира Андрю Смит от IDC.

"Очакваме всички сегменти да постигнат двуцифрен ръст, като при някои това ще се случи по-бързо, отколкото при други, тъй като компаниите продължават да приоритизират миграцията и модернизацията на процеси, използвайки публична облачна инфраструктура", допълва експертът.

До 2022 IDC предвиждат почти половината от продуктите и услугите на компанията да бъдат дигитални или дигитално доставяни, което ще увеличи зависимостта от инфраструктурата с цел поддържане на повече от традиционните бизнес приложения. Навременният достъп до иновативни инфраструктурни ресурси ще бъде критично за поддържането на адаптивни, устойчиви и сигурни дигитални бизнес модели за бъдещето.

Тенденциите, които определят ръста на процесите в рамките на пазара, включват:

  • Услугите в публичния облак остават важна част от стратегиите на компаниите за възстановяване, след като ИТ организациите преоценяват своите бюджети; изграждат инфраструктура, фокусирана върху бизнес устойчивостта; и работят в посока управление на риска в света след пандемията.
  • Компаниите се пренасочват от миграция на работните процеси към модернизация на процесите в публичния облак. През 2020 IaaS купувачите все повече са поставяли приоритет на своите усилия за модернизация на приложенията, разглеждайки обновяването като неразделна част от гъвкавата доставка на приложения и облачни операции.
  • Увеличаващият се обем на фирмените данни продължава да пренасочва много процеси към публичния облак, докато компаниите се опитват ефективно да управляват ръста на данните и своя ИТ бюджет.

IDC публикува своята прогноза за IaaS и PaaS пазарите, като предвижда заедно да постигнат приходи от 400 млрд. долара до 2025, пише ITBrief.

Според доклада Worldwide Public Cloud IaaS and PaaS Workloads Forecast, средният годишен темп на нарастване (CAGR) ще бъде 28,8% за периода 2021-2025.

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото

Digitalk Conference: Дигитален свят

Digitalk Conference: Дигитален свят

  • 0
  • 247

Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК