Международна научна конференция "Четвъртата индустриална революция и Балканите" във ВСУ

иван гайдаров
617 прочитания

На 21 и 22 юни 2019 г. Юридическият факултет на Варненския свободен университет "Черноризец храбър" ще бъде домакин на Международната научна конференция "Четвъртата индустриална революция и Балканите"

Водещи учени от страната и чужбина ще обсъждат въпроси, свързани с

правните проблеми на икономическите отношения, както и националната
сигурност и научната дипломация в Черноморския регион. В рамките на събитието ще се проведе и ежегодната XVIII международна научна конференция "Приложна психология – възможности и перспективи" –
най-големият форум в страната в областта на психологичното познание.

Като специални гости на Международната научна конференция са поканени зам.-министрите на образованието и науката – доц. Петър Николов, и на правосъдието – проф. Николай Проданов, а така също ректори и преподаватели от университети от България и чужбина.

Конференцията ще бъде открита с пленарен доклад на тема

"Предизвикателствата пред пазара на труда и образованието", който ще

изнесе проф. д.ик.н. Анна Недялкова – председател на настоятелството на ВСУ "Черноризец Храбър". Ректорът на Варненския свободен университет проф. д-р Петър Христов ще представи доклада "Балканското рисково общество като организирана безотговорност", а проф. д-р Людмил Георгиев – преподавател във ВСУ и специалист в областта психология на религиите и сравнително културна психология, ще представи темата "Предизвикателствата пред балканските културни и етнически традиции".

Международната научна конференция "Четвъртата индустриална революция и Балканите" ще продължи в три панела:

- Секция "Правни проблеми на икономическите отношения в Черноморския регион" – със серия доклади, през призмата на приключващото след броени дни ротационно председателство на България в Организацията за черноморско икономическо сътрудничество. Ще бъдат обсъдени и теми, свързани с правната уредба на лобизма в България (доклад на Яни Янев -вицепрезидент на ВСУ), търговската и гражданската правоспособност, изучаване на електронните следи от киберпрестъпления, ефектите от дигитализацията върху съвременната престъпност и др. Модератор на панела ще е доц. д-р Юлиана Матеева – ръководител на катедра "Право" във ВСУ.

- Секция "Национална сигурност и научна дипломация в Черноморски регион"

- Секция "Приложна психология – възможности и перспективи", в която ще се разгледат теми, свързани със съвременното психологично познание, влиянието на обществено-икономическите условия върху психиката на хората, както и възможността за по-добро психично здраве на обществото.

С особен интерес се очаква доклада на проф. Миляна Маркович от

Белградския университет. На 22 юни от 14 ч. в университета ще се проведе майсторски клас по психоанализа и психосоматика, воден от д-р Ирина Михайлошина – сертифициран специалист към Европейската конфедерация по психоаналитична психотерапия, координатор на кризисния център на украинската асоциация по психоанализа, преподавател в Международния институт по дълбинна психология.

В конференцията ще бъдат представени и студентски научни разработки, сред които и изследване за възприятията на младите за социалните феномени – радикализъм и насилствен екстремизъм.

На 21 и 22 юни 2019 г. Юридическият факултет на Варненския свободен университет "Черноризец храбър" ще бъде домакин на Международната научна конференция "Четвъртата индустриална революция и Балканите"

Водещи учени от страната и чужбина ще обсъждат въпроси, свързани с

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото

Apple представи AR шлем - Vision Pro

Apple представи AR шлем - Vision Pro

  • 0
  • 143


Apple Reality идва през декември?

Apple Reality идва през декември?

  • 0
  • 189


5% от съкращенията в САЩ за заради изкуствен интелект

5% от съкращенията в САЩ за заради изкуствен интелект

  • 0
  • 245

Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК