Equinix

Equinix и Aurora Innovation ще си партнират за дигитално здравеопазване в Европа

Двете компании ще използват дигитални услуги, за да разширят достъпа до Aurora teleQ – услуга, автоматизираща комуникационния поток между пациенти и здравни служители

Деница Дженева

Equinix


Equinix и доставчикът на комуникационни услуги в сектора на здравеопазването Aurora Innovation обявиха своето сътрудничество. Чрез него ще се разширят възможностите на Aurora Innovation в Европа, като фокусът ще бъде върху подобряване на пациентския достъп до здравни услуги и на работната среда на здравните служители. Двете компании ще използват дигиталните услуги, за да разширят достъпа до Aurora teleQ - услуга, автоматизираща комуникационния поток между пациенти и здравни служители.

Как ще се подобри работната среда с помощта на технологиите

Aurora teleQ подпомага подобряването на работните среди за служителите в сектора на здравеопазването, като предоставя система за управление на всички клиентски контакти и достъп до натрупаната медицинска информация за съответния пациент през един потребителски интерфейс без значение от предпочитания метод за контакт от страна на пациента. Структурираната система за запазване на час позволява на здравните работници да планират графика си предварително и да намалят стреса, свързан с комуникацията по телефона. В резултат на това персоналът разполага с по-подредени работни дни, а пациентите знаят кога да очакват обаждане. Така се увеличава наличното време за всеки пациент, а качеството на грижата се подобрява.

"Тъй като платформата на Aurora teleQ значително намалява и автоматизира цялостния поток от приходящи обаждания, организациите в сектора на здравеопазването могат да увеличат производителността в посока на грижата за пациентите. По този начин ще се увеличи времето, с което разполагат служителите, а с това и тяхната удовлетвореност, както и тази на пациентите. Възползвайки се от портфолиото от дигитални услуги на Equinix, Aurora Innovation може да разшири работата си с компании от сектора в Европа, като предлага защитена и лесна за използване платформа, с която да се опрости създаването на графика на здравните работници", каза Тапани Кирки, главен изпълнителен директор в Aurora Innovation.

Гъвкавостта и скалируемостта на управляваните частни облачни услуги (Managed Private Cloud - MPC) на Equinix означават, че Aurora Innovation сега ще има възможността да разшири своите услуги и да постигне по-голям растеж в държавите, в които вече присъства. Чрез Equinix Fabric Aurora Innovation ще може да свързва своите дигитална инфраструктура и услуги със софтуерна скорост чрез защитена и софтуерно дефинирана взаимосвързаност. Това носи със себе си възможност за бързо скалиране на капацитета, когато е необходимо да се справи с внезапни скокове на входящ трафик в различни региони. Използвайки управляваните услуги на Equinix за интегриране на всичко в Platform Equinix, включително по-висока мрежова скорост, Edge локации и свързаност с облачни решения, Aurora Innovation има възможност бързо да разшири своя бизнес.

"Защитените и сигурни комуникационни канали са една от основите на нашата услуга teleQ. Широката мрежа от центрове за данни на Equinix свързва Aurora Innovation по защитен начин с регионалните доставчици на телеком услуги, с които си партнираме. Това ни позволява да осигурим възможно най-сигурния опит за пациенти и здравни служители", посочи Пер Торселиус, директор "ИТ и осигуряване на услуги" в Aurora Innovation.

Стресът сред здравните работници

По данни на Световната здравна организация стресът може да е причината 10 милиона здравни работници да напуснат професията до 2030 г. Изготвянето на по-добри графици и намалената административна тежест могат да помогнат за намаляване на стреса и свързаното с него прегаряне, като по този начин се намали процентът на отпадане от тези основни роли.

"За да процъфтяват хората, организациите трябва да предлагат програми за благосъстояние и услуги, съобразени с нуждите на критичните работни групи, като в същото време вплитат благосъстоянието в самата работа чрез спазване на норми, промени по отношение на работното пространство и културата в екипа", коментира Хебе Бонзаайер, глобален директор "Благосъстояние" в Equinix. "Ние в Equinix се ангажираме да развиваме култура на благосъстояние и се радваме да подкрепим Aurora Innovation в стремежа им да подобрят условията на здравните работници", допълни тя.

Дигитално здравеопазване в Европа

Aurora Innovation, чиято централа се намира в Швеция, към момента предлага услуги във Финландия, Нидерландия, Португалия и Испания. Компанията работи съвместно с Equinix с цел достигане на нови европейски пазари и разширяване на услугите, налични в съществуващите локации. Създадената в резултат на това децентрализирана дигитална платформа - Aurora teleQ, предлага решение за управление на пациентски контакти, като опростява комуникацията между пациент и лекар и позволява на здравните работници да отговарят на пациентите по по-ефикасен начин.

"Преходът към дигитално здравеопазване в Европа ще продължи да ускорява своите темпове с въвеждането на нови модели за домашна грижа и телемедицина. Ние в Equinix се радваме да бъдем част от този процес, като помагаме на компании като Aurora Innovation да прилагат възможностите, които предлага дигитализацията, и да разширят своя бизнес чрез увеличаване на достъпа до решения, които могат да подобрят благосъстоянието както на пациенти, така и на здравните служители", посочи Игнасио Велила, вицепрезидент "Глобални управлявани услуги" в Equinix.

Equinix и доставчикът на комуникационни услуги в сектора на здравеопазването Aurora Innovation обявиха своето сътрудничество. Чрез него ще се разширят възможностите на Aurora Innovation в Европа, като фокусът ще бъде върху подобряване на пациентския достъп до здравни услуги и на работната среда на здравните служители. Двете компании ще използват дигиталните услуги, за да разширят достъпа до Aurora teleQ - услуга, автоматизираща комуникационния поток между пациенти и здравни служители.

Как ще се подобри работната среда с помощта на технологиите

Най-новото
Дали 2023 ще бъде годината на стартъпите в инфраструктурата

Дали 2023 ще бъде годината на стартъпите в инфраструктурата

  • 0


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК