VMware се фокусира върху мултиоблачната стратегия

Услуги Cross-Cloud, нови функции в приложението VMware Tanzu и нов продукт VMware Edge бяха обявени на VMworld 2021

Владимир Владков
2447 прочитания

Ускорено развитие на мултиоблачната стратегия е основното послание на VMware в представянето на Рагу Рагурам, главен изпълнителен директор на компанията, при откриването на тазгодишната конференция VMworld 2021. "Използването на множеството облачни услуги са моделът, който ще използва цифровият бизнес през следващите 20 години", заяви Рагурам, който в началото на тази година наследи на поста технологичния гуру Пат Гелзинхер, завърнал се начело на Intel.

От нови облачни възможности за предприятията до подобрени функции за периферни изчислителни приложния и по-широка употреба на технологията Kubernetes, на конференцията бяха представени много неща, които да помогнат на бизнеса да се справи в новата дигитална среда.

Конференцията, която и тази година се провежда само виртуално заради пандемията Covid-19, бе открита съвместно от VMware, Nvidia и Dell. Освен новите услуги VMware Cross-Cloud Рагурам обяви нови функции за приложението VMware Tanzu, безплатното Tanzu Community Edition и нова продуктова линия VMware Edge, които осигуряват на предприятията по-богати възможности да стартират, управляват и подсигуряват приложения в периферията на мрежата през избрани от тях облаци. Новите функции ще разширят способностите на корпоративните потребители, които използват виртуализиращата платформа VMware vSphere с Tanzu. Тя позволява на компаниите да стартират работни процеси Kubernetes върху съществуващата инфраструктура. Във връзка с най-новите функции на Tanzu Nvidia обяви нови интеграции със своя софтуерен пакет Nvidia AI Enterprise, който ще позволи на клиентите да провеждат изпитания на своите проекти с изкуствен интелект, използвайки vSphere с Tanzu.

Nvidia обяви още, че Lenovo също се е присъединила към програмата на Nvidia за ранен достъп до технологията Project Monterey на VMware, която има за цел да разшири обхвата на хибридните облаци на VMware с помощта на устройството за обработка на данни на Nvidia BlueField. Проектът Monterey, който все още се развива, има за цел да улесни предприятията да отговорят на постоянно променящите се архитектурни изисквания за изкуствен интелект, машинно обучение, 5G приложения и др.

Услугите VMware Cross-Cloud

"Множеството облаци са дигиталният бизнес модел за следващите 20 години, тъй като цели индустриални сектори се преоткриват, заяви Рагу Рагурам. Вече не става въпрос за подхода "облакът е на първо място", а за "интелигентния облак". С нашия подход, който не зависи от работата на определен облак, ние сме в уникалната позиция да отведем нашите клиенти там, където искат. Даваме на всяка организация силата да ускори своите иновации и да контролира собствената си съдба в ерата на множеството облаци."

Услугите Cross-Cloud на VMware трябва да разширят възможностите на VMware за свят с множество облачни услуги, като същевременно позволяват на клиентите да избират нужните им услуги в облака, който искат да използват. Услугите включват платформа, където могат да се създават и разгръщат облачни приложения; облачна инфраструктура за стартиране на корпоративни приложения; облачно управление за наблюдение и фина настройка на производителността на приложенията в различни облаци; сигурност и работа в мрежа; както и възможности на периферните центрове за внедряване и управление на оригинални периферни (Edge) приложения.

"Какво представлява Cross-Cloud? Тази платформа ви дава силата да вземате собствени решения и да контролирате съдбата си. Аз наричам това "корпоративен суверенитет". Това означава, че както суверенитетът на данните е свързан с контролирането на вашите данни, така суверенитетът на предприятието на по-високо ниво запазва свободата ви да избирате както сега, така и в бъдеще", обясни Рагурам.

"Има три основни предимства, които получавате с услугите VMware Cross-Cloud. Първо, осъществявате по-бързо пътешествието си към облака. Второ, харчите по-малко, т.е. подобрявате ефективността на разходите си. И трето, дава ви свобода. С услугите Cross-Cloud получавате максимална гъвкавост и избор във всеки облак", каза Рагурам.

Според него има 5 основни градивни елемента за новите услуги VMware Cross-Cloud: изграждане и внедряване на изцяло облачни приложения; облачна инфраструктура за опериране и стартиране на корпоративни приложения; облачно управление за наблюдение и управление на производителността и разходите на вашите приложения в различни облаци; сигурност и работа в мрежа; цифрово работно пространство за подпомагане на разпределената работна сила заедно с модерни периферни решения.

"Много от вас разчитат на тези решения всеки ден. Ние вземаме продуктите, които познавате и на които се доверявате, и след това разширяваме техните възможности за свят с много облаци", каза Рагурам.

Подобрения на Tanzu

VMware продължава разработката на платформата за приложения Tanzu Kubernetes, като на VMworld 2021 показа редица подобрения за предприятия, които искат да управляват своите инвестиции във VMware и Kubernetes.

Платформата за приложения Tanzu, която беше представена като бета-продукт на VMware SpringOne 2021, получава множество подобрения, включително нова "хореография" за веригата за доставки, която позволява на операторите на приложения да създават предварително одобрени пътища за производство за разработчиците, които интегрират ресурси на Kubernetes.

Dell ще бъде ключов партньор в новото развитие на VMware

VMware ще се превърне в независима компания за първи път след 2004 г., тъй като пред следващия месец ще бъде отделена от Dell Technologies. Рагурам заяви на главен оперативен директор на Dell Technologies Джеф Кларк, че стратегическото партньорство между Dell и VMware през последните няколко години е уникално за ИТ индустрията.

"Намираме се в началото на нова глава в историята на VMware. И тя ще ни донесе огромен растеж. Нашата мисия е много проста: трябва да бъдем доверена софтуерна основа, която да ускори иновациите на нашите клиенти. А партньорството ни с Dell Technologies ще бъде от ключово значение за предоставянето на тази иновация за нашите клиенти", добави Рагурам. Той заяви още, че е силно впечатлен от новото съвместно решение на двете компании Dell Technologies Apex Cloud Services с VMware Cloud.

Ускорено развитие на мултиоблачната стратегия е основното послание на VMware в представянето на Рагу Рагурам, главен изпълнителен директор на компанията, при откриването на тазгодишната конференция VMworld 2021. "Използването на множеството облачни услуги са моделът, който ще използва цифровият бизнес през следващите 20 години", заяви Рагурам, който в началото на тази година наследи на поста технологичния гуру Пат Гелзинхер, завърнал се начело на Intel.

От нови облачни възможности за предприятията до подобрени функции за периферни изчислителни приложния и по-широка употреба на технологията Kubernetes, на конференцията бяха представени много неща, които да помогнат на бизнеса да се справи в новата дигитална среда.

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото84% от компаниите - жертва на кибератаки

84% от компаниите - жертва на кибератаки

  • 0
  • 168Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК