Решение на QNAP осигурява на бизнеса резервно копиране без лицензи

Решението за резервно копиране на QNAP обхваща бизнес системите, включително PC и Mac компютри, виртуални машини, контейнери, облачни услуги, SaaS и файлови сървъри

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.
1185 прочитания

Решение за създаване на резервни копия и възстановяване на данните в случаи на авария или хакерска атака предоставя на бизнес организациите QNAP. Системите за съхранение NAS на компанията осигуряват непрекъсваемост на бизнеса, тъй като могат да създават бързо и ефективно резервни копия и възстановяване на техните данни, услуги и системи.

Поддържа всички ваши данни

Едно NAS устройство на QNAP може да изпълнява всички задачи за създаване на резервни копия на данните. Решението за резервно копиране на QNAP обхваща повечето системи, използвани от бизнеса, включително PC и Mac компютри, виртуални машини, контейнери, редица популярни облачни услуги, SaaS услуги и файлови сървъри.

Подсигуряване на сървърите

Системата на QNAP гарантира защитено резервно копиране на файловите сървъри и възстановяването на файловете за възможно най-кратко време. Поддържат се сървъри CIFS/SMB, FTP, WebDAV, както и Rsync, Чрез едно бекъп устройство се защитават всички важни сървърни файлове, а ефикасното и сигурно приложение Hybrid Backup Sync помага на администраторите да управляват задачите за копиране, синхронизиране и възстановяване от едно място.

Защита на PC/Mac компютри

Решението на QNAP предоставя резервно копиране на всички компютри в офиса, независимо каква операционна система използват, при това едновременно. То дава възможност за създаване на резервни копия на всички приложения, системни настройки и данни в реално време и записването им на QNAP NAS. Създаването на бекъп задачи за персоналните компютри под Windows се подпомага чрез приложението NetBak Replicator.

За защита на данните от Mac компютрите в QNAP NAS системите потребителите могат да използват Hybrid Backup Sync за конфигуриране на усъвършенствани бекъп настройки в Time Machine.

Защитени виртуални машини

Решението е много подходящо и за резервно копиране на различни виртуални машини, включително на VM във виртуални среди VMware® vSphere и Microsoft® Hyper-V.

Чрез QNAP NAS и приложението Hyper Data Protector бизнес потребителите могат да създават задачи за резервно копиране на неограничен брой такива машини, при това без инсталирана помощна програма. Същевременно на QNAP NAS могат да бъдат стартирани редица бекъп решения на външни доставчици за ефикасно интегриране в съществуващите корпоративни среди, включително на ArchiWare, Nakivo, Veeam и Veritas.

Поддръжка и на облачно съхранение

Освен локалните NAS системи и отдалечените сървъри QNAP NAS поддържа резервно копиране на файлове на бизнес клас облачни системи за съхранение. Това е необходима функционалност за целите на възстановяването след бедствия и аварии, тъй като копията се пазят далече от офисите на компанията. Приложението Hybrid Backup Sync рационализира плановете на фирмата за хибридно облачно резервно копиране чрез интегриране на основните облачни услуги, съчетавайки предимствата и на локалното, и на облачното съхранение гъвкаво и опростено. NAS системата на QNAP съхранява идентично копие на базираните в облака данни, така че ако облачната връзка бъде прекъсната, потребителите ще имат достъп до данните от NAS системата. В същото време обектното съхранение вече е масова практика в големите организации. Затова поддръжката на протокола VJBOD Cloud улеснява връзката между QNAP NAS и облачното пространство за съхранение, като пести пропускателен капацитет на мрежовата връзка, време за копиране, както и пространство в публичния облак. Това става чрез записването само на промените в резервните копия (като добавени, модифицирани или изтрити файлове), които се изпращат като блокове.

Освен това решението на QNAP предоставят криптиране от страна на клиента, на SSL връзката и от страна на сървъра (вкл. Amazon S3), като по този начин се гарантира защитата на данните при преноса на файловете и когато те са съхранени в публичния облак.

Поддръжка и на Google™ Workspace и Microsoft 365®

Решението на QNAP обслужва както предприятията, които използват софтуер като услуга (SaaS), така и доставчиците на управлявани услуги (MSP), предоставящи SaaS услуги на малки и средни фирми. Максималният брой профили, поддържани от системата, е 10 хиляди, като същевременно то намалява разходите за дългосрочно облачно съхранение на данни. Резервните копия на множество версии на данни, създавани по график, намаляват риска тяхната загуба.

Все повече фирми използват удобството на SaaS услугите, за да останат конкурентоспособни в ежедневните си бизнес задачи. Но това води до потенциални рискове от загуба на данни и ограничения за възстановяване на данни, ако доставчиците на SaaS нямат усъвършенстван механизъм за възстановяване и архивиране. С цялостното корпоративно решение на QNAP Boxafe предприятията вече могат да си осигурят допълнително спокойствие. Създават се резервни копия на всички е-писма, облачни дискове, контакти и календари от Google™ Workspace и Microsoft 365® на локални NAS системи.

Без плащане на лицензи

Независимо от типа или размера на данните всички приложения на QNAP за резервно копиране на данните се използват безплатно от потребителите на решението, включително:

Синхронизиране на хибридно резервно копиране (HBS3)

  • Hyper Data Protector
  • Boxafe
  • Облачен VJBOD
  • Услуга за възстановяване на множество приложения
  • NetBack Replicator


Възстановяване на данните с лекота

Възстановяването след бедствия трябва да бъде бързо, лесно и ефективно. С интуитивния уеб графичен потребителски интерфейс на QNAP засегнатите от авария бизнес системи могат бързо да бъдат възстановени до последното им нормално състояние.

Супербърз хардуер

QNAP разполага с пълен набор от продукти за осигуряване на високоскоростно резервно копиране, включително NAS системи, комутатори и мрежови карти (с мрежова свързаност от 2,5GbE до 100GbE). Чрез тях компаниите могат да съкратят времето за създаване на резервни копия на данните и в същото време да направят своя бизнес, услуги и производство по-устойчиви на различни промени и рискове.

Компаниите могат да използват и авангардни технологии за резервно копиране, които оптимизират ефективността на бекъп операциите, например QuDedup - технология на QNAP за дедупликация на данни.

Безопасността е на първо място

  • Криптиране. Данните на организацията и нейните потребители са защитени с 256-битово криптиране AES. QNAP поддържа криптирането както от страната на сървъра, така и на клиента, за да предотврати по един ефикасен начин неоторизиран достъп.
  • Създаване на моментални снимки. По този начин се добавя допълнителен слой на защита срещу атаки с криптовируси и зловредни кодове. Организациите разполагат с достатъчно "чисти" версии на моменталните снимки на операционната система и бизнес приложенията.

Интуитивният интерфейс на QNAP помага за цялостен преглед на всички задачи за резервно копиране. Екранът предоставя достатъчно подробности, но без това да усложнява изгледа. Чрез интерфейса администраторите гъвкаво управляват и автоматизират всички задачи за създаване на резервни копия и бързо могат да прегледат евентуално възникнали проблеми. С QNAP ИТ специалистите могат да се справят по-леко с дневните рутинни задачи, намалявайки своето натоварване чрез автоматизираните функции.

Решението QNAP NAS, предоставяно от ПЕРСИ ООД, може да обслужва нуждите на всякакъв тип бизнес организации фирми - от стартиращи фирми до мултинационални корпорации. Моделите включват хибридния TS-h973AX, който разчита на вграден процесор AMD Ryzen™ V1500B и има 5 отсека за 3,5-инчови дискове и 4 за 2,5-инчови дискове, както и 2 слота U.2 за твърдотелни дискове NVMe SSD. В същото време високопроизводителният вариант серия TS-hx77XU се предлага с възможност за монтиране на 9, 12, 16 или 24 диска, а оперативната му памет от 32 GB може да бъде разширена до 128 GB.

За повече информация:

тел.: 0700 42 030

Решение за създаване на резервни копия и възстановяване на данните в случаи на авария или хакерска атака предоставя на бизнес организациите QNAP. Системите за съхранение NAS на компанията осигуряват непрекъсваемост на бизнеса, тъй като могат да създават бързо и ефективно резервни копия и възстановяване на техните данни, услуги и системи.

Поддържа всички ваши данни

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото84% от компаниите - жертва на кибератаки

84% от компаниите - жертва на кибератаки

  • 0
  • 168Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК