В новия епизод на подкаста #ICTalks гостува Джейн Димитрова, съосновател на стартъпа FoodOBox, която разказва как технологиите могат да помогнат при борбата с глобалния обществен проблем - изхвърлянето на храна. Според данните в световен мащаб 17%, т.е. 931 милиона тона храна, се изхвърля при търговията на дребно, от ресторантите и от потребителите.
FoodObox и едноименното приложение взеха специалната награда на организаторите на конкурса Digitalk&A1 Awards. Приложението свързва крайните потребители със собствениците на заведения и магазини и предлага непродадената в рамките на деня храна с отстъпка.
Социална кауза или бизнес идея
"Със сигурност и двете вървят ръка за ръка, защото няма как каузата да е устойчива в дългосрочен план, ако не носи някакъв вид доход. Но за мен това е лична кауза. На фона на всички гладуващи хора ми се къса сърцето да видя, че се изхвърля храна", обясни Джейн Димитрова.
В този епизод ще разберете още откъде тръгва идеята за FoodObox, какво представлява платформата, как се приема от потребителите и какъв тип са клиентите, и как се набират партньорите.
Подкастът ICTalks може да гледате в YouTube и да слушате в Soundcloud, Spotify, iTunes и Google Podcasts.
В новия епизод на подкаста #ICTalks гостува Джейн Димитрова, съосновател на стартъпа FoodOBox, която разказва как технологиите могат да помогнат при борбата с глобалния обществен проблем - изхвърлянето на храна. Според данните в световен мащаб 17%, т.е. 931 милиона тона храна, се изхвърля при търговията на дребно, от ресторантите и от потребителите.