Pixabay.com
Alexandra_Koch

Чатботът Bing вече прави резервации в ресторанти и отговаря чрез изображения

Решението на Microsoft също така може да поддържа история на чата, видеоотговори и дори приставки на трети страни

Мария Карашанова
374 прочитания

Pixabay.com

© Alexandra_Koch


Чатботът на Microsoft Bing вече е актуализиран и разполага с нови подобрения, включително има възможност да дава отговори с изображения и видео, да прави резервации в ресторанти, да пази история на чата и да поддържа интеграции с Microsoft Edge, пише The Verge. Тези функционалности идват в момент, в който Bing Chat е достъпен за всеки, който иска да го изпробва, преминавайки от частен към публичен предварителен преглед.

Функцията Actions

Може би най-значителното допълнение е новата функция Actions в Bing Chat и Edge. С нейна помощ потребителите могат да използва изкуствения интелект Bing AI, за да изпълняват задачи, без да се налага връщане напред и назад между сайтовете. Така например, ако даден резултат от търсенето препоръчва ресторант, решението може да намери подходящ час за резервация и да помогне на потребителите да го запазят - изцяло през интерфейса на чата.

Тази опция е достъпна и през Edge, така че, ако търсите даден филм, може просто да помолите Bing AI да го пусне вместо вас и той автоматично ще избере правилната услуга и ще отвори сайта, за да стартира филма. От Microsoft не съобщават за всички партньори, с които работят в Bing и Edge Actions, но компанията прави демонстрация с OpenTable за резервации на ресторанти и с Apple TV за търсене на филми. Така че най-вероятно те ще бъдат поддържани при стартирането след няколко седмици.

Търсене на изображения и видео

Следващата ключова промяна са резултатите от търсенето на изображения и видео директно в Bing Chat. "Въвеждаме по-богати и по-визуални отговори, включително диаграми и графики, и актуализирано форматиране на отговорите, което ще ви помогне да намерите по-лесно търсената информация", обяснява Юсуф Мехди, ръководител на потребителския маркетинг в Microsoft. "Скоро ще може да търсите в Bing Chat и да питате за снимки или видеоклипове на предмети, животни, места и много други. Microsoft също така разширява своя Bing Image Creator за повече от 100 езика, така че лесно да може да използвате Bing Chat за създаване на изображения."

История на чатовете

Microsoft добавя и една много търсена функция в Bing Chat, а именно история, която ще позволи да се проследяват разговорите на различни устройства и дори да се използва Bing Chat като инструмент за проучвания. Microsoft също така планира да добави функции за експортиране и споделяне, така че да можете да споделяте съдържанието на даден разговор в Twitter или дори да го пренесете в документ в Word.

Възможностите, които чат историята позволява, стават особено интересни в Microsoft Edge. Ако отворите линк от отговор на Bing Chat в Edge, той автоматично ще премести чата в странична лента, за да може да задавате въпроси, докато разглеждате сайта. Microsoft също така експериментира с персонализирането на тези чат сесии чрез въвеждане на контекст от предишната история на чата в новите разговори.

Отваряне към трети страни

Не на последно място, Microsoft отваря Bing Chat за трети страни с възможност за поддръжка на приставки (plug-in). Подобно на повечето от тези нови функции, не е ясно кога точно ще бъде налична и тази опция. От Microsoft обаче уточняват, че работят с OpenTable за функцията за резервации Bing Actions, с Wolfram Alpha за визуализации и с OpenAI, за да позволят на разработчиците да се включат в Bing Chat.

По думите на Мехди тези опции напълно променят начина, по който се търси онлайн. "Очакваме с нетърпение да споделим повече подробности по време на на Microsoft Build по-късно този месец", допълва той.

Новината за тези възможности идва само седмица преди годишната конференция за разработчици I/O на Google. Гигантът пусна своя чатбот Bard за ранен достъп в края на март, а миналия месец добави поддръжка на код. Google се опитва да отговори на заплахата, която представляват Bing и ChatGPT, така че вероятно съвсем скоро ще чуем повече за усилията на Google при прилагането на изкуствения интелект в сферата на онлайн търсенето.

Чатботът на Microsoft Bing вече е актуализиран и разполага с нови подобрения, включително има възможност да дава отговори с изображения и видео, да прави резервации в ресторанти, да пази история на чата и да поддържа интеграции с Microsoft Edge, пише The Verge. Тези функционалности идват в момент, в който Bing Chat е достъпен за всеки, който иска да го изпробва, преминавайки от частен към публичен предварителен преглед.

Функцията Actions

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК