Samsung и IBM ще си партнират в областта на 5G и хибридния облак

Samsung и IBM ще си партнират в областта на 5G и хибридния облак

Владимир Владков
548 прочитания

Samsung Electronics ще сътрудничи с IBM за разработване на периферни изчисления, 5G и хибридни облачни решения.

Целта на компаниите е да разработват нови решения за мобилни периферни компютърни изчисления и частни 5G мрежи от край до край, които работят с отворена архитектура и дават възможност на работниците да използват 5G устройства Samsung Galaxy.

Това планирано сътрудничество ще комбинира мобилните устройства Galaxy 5G на Samsung и усъвършенстваните корпоративни мрежови решения на корейската компания с предложенията за мрежово управление на IBM, нейния хибриден облак и периферни изчисления, както и индустриални решения, разчитащи на изкуствен интелект и отворената архитектура на Red Hat.

Целта е да се разработят отворени, хибридни облачни решения, които дават възможност на предприятията да черпят по-голяма информация от данните в периферията (например Galaxy телефоните), за да подобрят оперативните резултати, да увеличат безопасността на работниците и да сведат до минимум престоя.

Двете компании планират и да проучат как производителите могат да използват частни 5G или 4G мрежи и 5G мобилни устройства с решения за индустриален интернет на нещата Industrial IoT (IIoT).

"Преминаването към самостоятелна (SA) 5G мрежа ускори внедряването на IIoT решенията. Този процес ще изисква от бизнеса да внедри периферните компютърни технологии, които ще им позволяват да управляват своите ИТ среди отвсякъде, споделя Чой, изпълнителен вицепрезидент и главен директор на дивизия "Глобални мобилни B2B политики", както и "Бизнес с мобилни комуникации" в Samsung Electronics. "Развълнувани сме от факта, че ще работим с IBM, за да покажем как нашите уникални устройства, мобилни IoT и мрежови решения могат да предоставят на работещите на първа линия в различни сфери достъп до по-полезна данни и информация, за да издигнат бизнеса си на следващото ниво."

Samsung и IBM възнамеряват да помогнат на фирмите да използват силата на 5G в публични и частни мрежи чрез сътрудничество с глобални мобилни оператори. Samsung представи проект с IBM, Сингапурския орган за медийно развитие от Infocomm и телекомуникационния доставчик M1, демонстрирайки напредъка на "умната фабрика", включително анализ с ИИ за 5G и AR възможности. Двете компании се стремят да продължат да допълват мобилните изживявания за потребителите и да създават нови бизнес възможности.

Частните 5G мрежи

Samsung и IBM ще съдействат на фирмите да използват продуктивността на 5G, за да увеличат производителността си. Двете компании планират да обединят най-новите 5G решения на Samsung, които включват широк спектър от продукти, резултат от вътрешни и външни разработки, покриващи средния обхват (C-Band, CBRS и локален 5G спектър) и микровълновия диапазон, с отворени хибридни облачни технологии на IBM, възможности за управление на мрежата, интеграционни и консултантски услуги и решения, базирани на изкуствен интелект. То се основава на вече обявеното сътрудничество между Red Hat и Samsung за предоставяне на 5G мрежови решения, изградени върху Red Hat OpenShift. Целта е да се помогне на фирмите бързо да персонализират и разгърнат своите мрежи. Те ще могат да ги управляват гъвкаво във всеки облак, локална или частна среда.

Освен това сътрудничеството между Samsung и IBM в частни 5G мрежи ще има за цел да даде възможност на компаниите да се адаптират към нововъзникващи технологии, които са от решаващо значение за Индустрия 4.0. Сред тях са например IoT, ИИ, облак, периферни изчисления и добавена реалност (AR). Бизнес клиентите ще имат възможност да въвеждат иновации, които да позволят на служителите да идентифицират неизправности в производствените линии, използвайки разпознаване на изображения с ИИ, да използват хиляди датчици за изграждане на интелигентни селскостопански решения или да улеснят обучението и производителността на служителите, използвайки AR.

Иновации за Индустрия 4.0

Като част от това сътрудничество Samsung, IBM и Red Hat планират да представят решения в сферата на Индустрия 4.0, осъществени с помощта на изкуствен интелект, като се възползват от силата на 5G устройства и мрежи в облака и модерни изчислителни платформи. Компаниите възнамеряват да проучат оперативната съвместимост и интеграция на хардуера и софтуера на Samsung с IBM Edge Application Manager. Той работи върху Red Hat OpenShift и ИИ, за да позволи управление на изчислителните работни натоварвания и внедряване в различните мобилни устройства на Samsung в индустриален мащаб.

IBM планира да предостави хибридни облачни и специфични за индустрията услуги, за да помогне при проектирането и внедряването на решенията. Samsung ще даде на разработчиците достъп до висококачествени функционалности, използващи екосистемите на IBM и Red Hat, и общността на "отворените" технологии.

В резултат бизнес потребителите ще разполагат с по-голяма гъвкавост при управлението на своите IT / OT среди навсякъде; ще имат възможност едновременно да управляват и да изчисляват данни на мобилни устройства Samsung с десетки хиляди други крайни точки. Освен това ще получават още по-задълбочена информация и прогнозни анализи в реално време, за да увеличат оперативната ефективност и да предложат по-добро изживяване на своите клиенти.

Днешното съобщение е пореден етап в дългосрочното глобално стратегическо партньорство на Samsung и IBM. В САЩ двете компании обединяват усилията си, за да създадат IBM и Samsung Growth Factory, за да ускорят съвместното създаване на иновации за корпоративна мобилност и да помогнат на компаниите да се ориентират в "новата нормалност". Това има решаващо значение за лансирането на нови идеи като мобилно банкиране и безопасна комуникация в болниците, както и за подпомагане на хората да се върнат в безопасна работна среда, пригодена към условия на физическа дистанция, както и AR решения за работещите на първа линия.

Снимка на Pete Linforth от Pixabay

Samsung Electronics ще сътрудничи с IBM за разработване на периферни изчисления, 5G и хибридни облачни решения.

Целта на компаниите е да разработват нови решения за мобилни периферни компютърни изчисления и частни 5G мрежи от край до край, които работят с отворена архитектура и дават възможност на работниците да използват 5G устройства Samsung Galaxy.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК