Специално издание

Digitalk Report | Тенденции в дигиталните технологии

Май 2023

Digitalk Report | Тенденции в дигиталните технологии

Май 2023

PDF

Направете свой собствен AI

Създайте решение, подобно на ChatGPT, което използва вашите собствени данни, специфични за индустрията и бизнесa

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

Изкуственият интелект (AI) и машинното обучение (ML) вече успешно съдействат на бизнеса.

С AI можем да изградим решения, които преди време изглеждаха като научна фантастика. Осигуряване на невероятен напредък в здравеопазването, финансовото управление, опазването на околната среда и други области, за да се направи по-добър свят за всички.

Свидетели сме на голям интерес и прилагането на AI в световен мащаб. Компаниите, които вече използват AI, споделят неговите ползи. Но дори и за компаниите, които все още не използват AI, достъпът до тази технология става все по-лесен благодарение на появата на нови приложения, управлявани услуги и low-code/no-code среда за разработка.

Но как компаниите могат да внедрят тези технологии по-бързо, за да увеличат приходите си?

Има три основни стъпки в процеса на внедряването на решения, базирани на AI.

Първо, всяка компания трябва да разбере как да се възползва от прилагането на иновации, базирани на AI, да ги превърне в добавена стойност към бизнеса и да им даде предимство да бъдат конкурентоспособни.

Второ, правилното преминаване през промяната е от съществено значение за по-доброто и лесно внедряване. Компаниите трябва да са наясно с наличните компетенции, инструменти, процеси и платформи за данни, за да се изготви анализ. Стъпвайки на тази база, се определят приоритетите и AI моделите, които могат да се приложат.

Трето, компаниите трябва да стимулират служителите си в прилагането на новите технологии в ежедневната им работа. Това ще доведе до подобряване на ефективността и точността на работата.

Прилагане на Open AI Model

Основните случаи на използване на моделите на OpenAI са области, в които анализът на естествен език и автоматизацията на процесите могат да донесат значителни ползи. Например OpenAI може да помогне на бизнес анализаторите да интерпретират сложни доклади, ускорявайки процесите на вземане на решения и увеличавайки оперативната ефективност. В допълнение, моделите на OpenAI могат да помогнат на разработчиците на Power BI да създават нови отчети по-бързо, премахвайки ръчните задачи и увеличавайки тяхната производителност.

Има много модели в портфолиото на OpenAI, налични в Azure, които могат да донесат стойност на вашата организация. Най-популярни са GPT семейството модели с най-способния и гъвкав модел Davinci, които могат да генерират реалистични текстове въз основа на предоставените данни. Приложението им включва генериране на отчети, автоматично създаване на съдържание, поддръжка и помощ при разговори с клиенти, както и оптимизация на вътрешни бизнес процеси като: автоматизиране на отговорите на имейли, съпоставяния на речници или откриване на несъответствия и забавяния в бизнес процесите.

Друг модел е DALL-E, способен да генерира уникални изображения въз основа на текстово описание. Приложението му в бизнеса може да включва генериране на продуктови визуализации, създаване на уникални графики за маркетингови материали или помощ при продуктови прототипи.

Възможност за обучение на OpenAI модели

Един от ключовите аспекти на OpenAI моделите в Azure е способността им да учат. Организациите могат да приспособят тези модели към своите специфични нужди, като им предоставят свои собствени данни за обучение. Благодарение на това моделите могат по-добре да разберат уникалния контекст и специфика на дадена организация, което се изразява в още по-голяма ефективност на тяхната работа и при изпълнението на задачите. Всичко това е достъпно в сигурна и надеждна среда на Azure, която осигурява необходимите инструменти за управление и внедряване на AI модели, винаги с пълно отчитане на принципите за защита на данните и поверителността

В заключение интегрирането на OpenAI с Azure отваря нови възможности за организациите, увеличавайки тяхната производителност и ефективност. Можете да започнете трансформацията с OpenAI в Azure още сега, създавайки сигурна среда за цялата ви организация.

Доверете се на експертите на Crayon, които имат доказан опит в създаването на реална стойност от AI проекти. Компанията има търговски представителства в 50 държави и един Data & AI Center of Excellence с 4 локации с глобално покритие. Притежава най-високото отличие от световния гигант "Майкрософт" за Azure OpenAI Global Strategic Partner.

Ако искате да разберете повече за Azure OpenAI технологията, може да се регистрирате за уебинара, организиран от Crayon на тема CEE Azure OpenAI Forum на 15 юни 2023 г.

Изкуственият интелект (AI) и машинното обучение (ML) вече успешно съдействат на бизнеса.

С AI можем да изградим решения, които преди време изглеждаха като научна фантастика. Осигуряване на невероятен напредък в здравеопазването, финансовото управление, опазването на околната среда и други области, за да се направи по-добър свят за всички.

Привличането и задържането на хора остава проблем за стартъпите
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"

Най-новото


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК