Новият Acer Spin 7, който използва Snapdragon 8cx Gen 2 5G.
ACER

Qualcomm обяви процесора Snapdragon 8cx Gen 2 5G за Windows върху Arm

Новият процесор Snapdragon 8cx Gen 2 5G ще се доставя в лаптопа Acer Spin 7, а батерията ще издържа много дни при работа на Windows върху Arm

Владимир Владков
467 прочитания

Новият Acer Spin 7, който използва Snapdragon 8cx Gen 2 5G.

© ACER


Qualcomm обяви чипа Snapdragon 8cx Gen 2 5G на изложението IFA в Берлин, а в партньорство с Acer е разработила нов свързан компютър с много дълъг живот на батерията.

Преобразуващият се в таблет 14-инчов лаптоп Acer Spin 7 ще бъде първият с новия чип, което, както подсказва името, може да бъде използвано с модема X55 5G на Qualcomm. Въпреки че Qualcomm не уточнява колко ще е животът на батерията, Acer твърди, че Spin 7 ще предложи "много дни" живот, което означава поне повече от 24 часа.

Животът на батерията винаги е бил силна страна на Qualcomm. Ограниченията на производителността продължават да тормозят платформата, а потребителите се дразнят от липсата на приложения, емулирани за 64-битов Windows, като започнаха да намират някакви решения на проблема.

Qualcomm смята, че Snapdragon 8cx Gen 2 може да предложи с 18% по-голяма производителност от 10-ото поколение Core i5 при 15W. Компанията не уточнява дали това е 10-о поколение Core i5 от фамилията Comet Lake, създадена по 14nm технология, или е от 10-нанометровата фамилия Ice Lake. Не са посочени и приложенията, които са използвани за доказване на тези твърдения.

И досега сме чували подобни хвалби. Qualcomm твърдеше, че първото поколение Snapdragon 8cx ще изпревари по производителност 8-о поколение Intel Core i5-8250U при бенчмарк теста PCMark 10 Apps, който използва реални приложения Microsoft Office. Qualcomm предвиди точно производителността на собствения си чип, но не успя да предвиди тази на Core i5-8250U. В ревюто на PC World САЩ за модела Galaxy Book S с чип Snapdragon, конкурентният таблет Lenovo ThinkPad X1 Tablet (3-о поколение), използващ Core i5-8250U, постигна два пъти по-висок резултат от предвидения от Qualcomm. Това постави Galaxy Books S доста зад таблет, който бе пуснат година по-рано.

И все пак пандемията е променила добавената стойност в предложението на Qualcomm. Дали хората все още предприемат еднодневни полети? Е, вероятно до отдалечена кабина за дистанционно обучение, където клетъчната свързаност и дългият живот на батерията са по-ценни от всичко друго.

Чипът Snapdragon 8cx Gen 2 включва и технологията Aqstic на Qualcomm за потискане на шума и премахване на ехото, като подобни технологии Intel вложи в своите чипове от 10-о поколение Ice Lake и 11-о поколение Tiger Lake. Специално вариантът Snapdragon 8cx Gen 2 5G поддържа два 4K дисплея през USB-C докинг.

Интегрираният Spectra ISP поддържа до 32MPx предни камери и 4K HDR, ключови надграждания за работещите от дома си чрез Microsoft Teams. Всъщност Microsoft Teams ве още няма разработена версия за Windows върху Arm, а версията на Zoom за Windows върху Arm също май не е готова.

Qualcomm заяви, че очаква устройства, използващи Snapdragon 8cx 5G да се появят на пазара до края на 2020 г., включително Acer Spin 7.

Qualcomm обяви чипа Snapdragon 8cx Gen 2 5G на изложението IFA в Берлин, а в партньорство с Acer е разработила нов свързан компютър с много дълъг живот на батерията.

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото


Apple Reality идва през декември?

Apple Reality идва през декември?

  • 0
  • 153


5% от съкращенията в САЩ за заради изкуствен интелект

5% от съкращенията в САЩ за заради изкуствен интелект

  • 0
  • 174


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК