Стартира конкурсът на БАИТ "Дигитални новатори в образованието"

До 4 юни кандидатите могат да заявят участие на сайта на асоциацията

1036 прочитания

Стартира вторият конкурс "Дигитални новатори в образованието", организиран от БАИТ, под патронажа на Министерството на образованието. До 17 часа на 4 юни учители, преподаващи на деца от 1-ви до 12 -ти клас по всички учебни дисциплини, могат да кандидатстват или да бъдат номинирани чрез регистрация на http://www.bait.bg в една или повече от четирите категории:

1. "Технологични иновации", с фокус върху:

 • Приложение на ИКТ в цялостния обучителен процес - тестове, домашни, визуализация и примери;
 • Допълнителни технологични иновации - симулационни среди, автоматизация, генериране на уникални тестовете с еднаква степен на трудност (оценяване и индивидуализиране), проверка за авторство;
 • Използване на специални технологични средства в извънкласната дейност - 3D принтери, системи за проектиране с компютър /CAD системи/, виртуална реалност и др.

2. "Интерактивност при преподаването", включваща:

 • Учене чрез забавление с платформа, базирана на игри и построяване на различни светове, която насърчава творчеството, сътрудничеството и решаването на проблеми.
 • Игри, викторини и други форми със състезателен елемент.
 • Използване на специални средства - видео клипове, решения в помощ на дистанционното обучение и други;
 • Ангажиране на ученици в подготовката и провеждането на учебния час;

3. "Най-добра учебна програма с използване на информационни технологии", покриваща:

 • Степен на усвояване на материала (сравнение на резултати от тестове с предишни години);
 • Консултации и индивидуална работа с ученици;
 • Възлагане на колективни проекти на учениците;
 • Метод за оценяване и отличаване (най-добър проект, решение на задача);
 • Обратна връзка от родители и ученици, коригиращи действия в методиката на преподаване;
 • Участие на учители в НП "Бизнеса преподава" (чрез актуализиране на знанията и запознаване с примери от практиката за повишаване на практическата насоченост на преподаването и/или използване на специалисти от практиката като помощник-учители, гостуващи лектори).

4. "Мултиплициране на иновативните учебни решения", с акцент върху:

 • Методически материали, подготвени за споделяне с други учители;
 • Подготовка на учебни материали, покриващи и допълващи учебната програма;
 • Многократно използване от други учители и/или училища.

"Целта на конкурса е да отличи и насърчи добрите практики в използването на дигиталното съдържание и по-широкото навлизане на информационните технологии в образованието, подпомагащи учебния процес във всички учебни дисциплини", се казва в официалното прессъобщение на организацията.

Журито, което включва членовете на Управителния и Контролния съвет на БАИТ, ще отличи най-добрите кандидатури от 1-во до 3-то място в четирите категории, а наградите ще бъдат връчени на официална церемония в "ТехноМеджикЛенд" на 29 юни.

Учителите, спечелили първо място във всяка от четирите категории ще бъдат наградени с парична награда от 1200 лв., осигурени от ТехноЛогика ЕАД, Дейта плюс ООД, ВиЕмУеър България ЕООД, Майкрософт България ЕООД, продукт за защита на персонални компютри ESET Internet Security, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, ваучер за курс "Запознаване със системи за управление ресурсите на предприятието (ERP)" от ERP Academy, безплатни лицензи за B2C продукта Acronis True Image 2021, предоставен от Акронис България ЕООД.

На класиралите се на 2-ро и 3-то място във всяка от четирите категории ще бъдат връчени различни предметни награди - 8 бр. продукти за защита на персонални компютри ESET Internet Security, осигурени от CENTIO #Cybersecurity, 1 бр. Education Win 10 Tablet с инсталиран образователен софтуер на MozaBook Clasroom, осигурен от КЕЙСИЕМ ООД, 8 безплатни лицензи за B2C продукта Acronis True Image 2021, предоставени от Акронис България ЕООД, 2 бр. Lenovo Miix D330 WiFi 10.1" Celeron N4000 4GB RAM 64GB SSD Win 10 Pro 10" таблет с клавиатура, осигурени от Контракс АД.

Computerworld.bg, сп. CIO и подкастът ICTalks са информационни партньори на конкурса.

Стартира вторият конкурс "Дигитални новатори в образованието", организиран от БАИТ, под патронажа на Министерството на образованието. До 17 часа на 4 юни учители, преподаващи на деца от 1-ви до 12 -ти клас по всички учебни дисциплини, могат да кандидатстват или да бъдат номинирани чрез регистрация на http://www.bait.bg в една или повече от четирите категории:

1. "Технологични иновации", с фокус върху:

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото


Vivacom с комбинирани услуги за малкия бизнес

Vivacom с комбинирани услуги за малкия бизнес

 • 0
 • 116
Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК