Huawei представи серия нови продукти, базирани на HarmonyOS 2.0

Портфолиото на производителя включва смарт часовници и таблети, захранвани от новата операционна система

Иван Гайдаров
470 прочитания

Huawei представи серия от нови продукти, базирани на HarmonyOS 2.0, с които дава на потребителите достъп до истински интелигентно изживяване на множество устройства в различни сценарии.

"Един за всички, всички за един. Живеем в свят, в който всичко е свързано и интелигентно. Никой не може да остане встрани от този свят", коментира Ричард Ю, изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group. "Премиерата на нашата HarmonyOS с колекция от нови продукти е още един пример за неуморния ни стремеж да предоставяме възможно най-доброто потребителско изживяване на база на ориентиран към бъдещето подход."

В момента в живота ни има безпрецедентно много смарт устройства, но изживяването, което предлагат, не винаги е толкова смарт. Отделните системи често усложняват свързаността и операциите, което води до ситуация на фрагментиране на потребителското изживяване.

HarmonyOS е проектирана като решение на този проблем. Тя е операционна система от ново поколение, предназначена за смарт устройства. Като такава, тя предоставя общ език за различни видове устройства, помагайки им да се свързват и да се кооперират помежду си, за да предложат на потребителя по-удобна, гладка и защитена работа. HarmonyOS използва разпределена технология за работа със системния софтуер, благодарение на която независими преди устройства сега могат да се слеят виртуално в едно цялостно "супер устройство". То свободно се възползва от възможностите на съставляващите го устройства според нуждите на потребителя, и предоставя нов тип свързаност чрез хардуерна интеграция и Service Widget-и.

Huаwei представи колекция от нови устройства, която включва новата серия HUAWEI WATCH 3 и HUAWEI MatePad Pro.

HUAWEI WATCH 3 - Интелигентен асистент с мощност на смартфон

Новата флагманска серия часовници HUAWEI WATCH 3 има извито стъкло на екрана и корпус от неръждаема стомана. Моделът идва с изцяло нова корона, чувствителна на различни нива на натиск. Така часовникът е не само удобен за носене, но и лесен за управление. Серията HUAWEI WATCH 3 позволява приемането и провеждането на телефонни обаждания, както и слушане на музика, като потребителите споделят телефонния номер и абонаментен план на смартфона си.

Като първа серия смарт часовници с HarmonyOS, HUAWEI WATCH 3 се интегрира гладко със смартфоните на Huawei и се превръща в многофункционален асистент.

Серията HUAWEI WATCH 3 е професионален фитнес и здравен мениджър, който поддържа до 100 тренировъчни режима. Устройствата са оборудвани и с прецизен температурен сензор. Поддържат се още и регистриране на падания и SOS функции, които са част от грижата за здравето в реално време.

Серията HUAWEI WATCH 3 също така се характеризира с изключително дълъг живот на батерията. При HUAWEI WATCH 3 Pro тя издържа 5 дни в смарт режим и до 21 дни в специален Ultra-long battery режим, а при HUAWEI WATCH 3 - 3 дни в Smart режим и 14 дни в Ultra-long battery режим.4

HUAWEI MatePad Pro - производителност и креативност

Новият HUAWEI MatePad Pro идва с впечатляващ 12.6-инчов OLED FullView Display със съотношение на екрана към тялото от 90% - най-високо сред наличните на пазара таблети. Благодарение на разпределеното управление на данни и възможности за планиране на задачите на HarmonyOS, HUAWEI MatePad Pro може да работи гладко със смартфони и PC-та, за да удвои продуктивността и креативността ви в различни сценарии, независимо дали това се случва в офиса или пред статива. HUAWEI MatePad Pro поддържа Multi-screen Collaboration между таблета и персоналния компютър. В режимите Mirror и Extend, той може да играе ролята на чертожна дъска и дисплей. Поддържа още провлачване на елементи между различни устройства за по-ефективна работа с тях.

Изцяло ново интерактивно изживяване

Междуустройственото взаимодействие с HarmonyOS прави управлението на множество устройства толкова лесно, все едно управляваш едно. Новият Multi-device Control Panel поддържа интуитивно свързване посредством drag-and-integrate функционалност, позволяваща лесно свързване на устройства в специфични сценарии.

Например, ако искате да гледате филм у дома късно през нощта, трябва само да отворите Control Panel и да издърпате иконата със смарт екрана върху иконата на телефона - филмът ще прескочи директно от телефона към телевизора. Ако носите HUAWEI FreeBuds 4, можете да изтеглите иконата на слушалките към тази на телефона - така филмът ще тече на екрана на телевизора, но звукът ще се предава през вашите FreeBuds. Това е само един пример за работата на виртуалното "супер устройство".

Новият Multi-device Task Center на HarmonyOS позволява на приложенията да мигрират между различните устройства, без да се инсталират на всяко от тях, като всички функции и услуги са достъпни винаги и навсякъде, където са необходими. На всяко устройство, което е част от "супер устройството", можете да видите кои задачи се изпълняват на всяко от участващите в системата устройства. 5 Ако ви трябва по-голям дисплей за мобилен гейминг, можете просто да плъзнете нагоре, за да преминете в Overview Screen, след което да прехвърлите играта на своя HUAWEI MatePad Pro.

Новият Home Screen на HarmonyOS е по-изчистен и организиран отвсякога. Можете да плъзвате приложенията нагоре, за да генерирате уиджети с лесно достъпна иформация в реално време, нагледно показана, без да се налага да отваряте самите приложения. Можете да адаптирате големината и аранжировката на уиджетите по свой вкус. Уиджетите могат да се използват и за достъп до услуги, без да се налага да изтегляте и инсталирате каквото и да било - много удобна възможност за достъп до новини например6.

HUAWEI HiLink е надграден до HarmonyOS Connect, за да позволи смарт функционалност на повече устройства от други производители. Насочете смартфона си към HarmonyOS-базирана фурна на Midea и изберете рецепта, за да започнете да готвите веднага. Запазете останалата храна по-дълго с хладилниците на Haier, които автоматично настройват температурата към вида й. Получете перфектното за вас соево мляко с машините на Joyoung, които могат да препоръчат рецепти, базирани на данните във вашия Health app7. Работейки заедно, тези връзки могат да превърнат кухнята ви във ваш личен диетолог.

Висока производителност, и високо ниво на сигурност и защита на личните данни

Основен приоритет на Huawei е защитата на сигурността и личните данни на потребителите. HarmonyOS наследява и надгражда водещите технологии за сигурност в EMUI. Основният принцип е ясен - само правилният човек да може да достъпва правилните данни от правилното устройство, което гарантира сигурността на всеки достъп до всяко устройство, както и на всяко действие по съхранение, предаване или използване на данните в различни сценарии.

Huawei представи серия от нови продукти, базирани на HarmonyOS 2.0, с които дава на потребителите достъп до истински интелигентно изживяване на множество устройства в различни сценарии.

"Един за всички, всички за един. Живеем в свят, в който всичко е свързано и интелигентно. Никой не може да остане встрани от този свят", коментира Ричард Ю, изпълнителен директор и CEO на Huawei Consumer Business Group. "Премиерата на нашата HarmonyOS с колекция от нови продукти е още един пример за неуморния ни стремеж да предоставяме възможно най-доброто потребителско изживяване на база на ориентиран към бъдещето подход."

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото
84% от компаниите - жертва на кибератаки

84% от компаниите - жертва на кибератаки

  • 0
  • 168


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК