Acronis ребрандира водещото си решение за лична киберзащита

Acronis ребрандира водещото си решение за лична киберзащита

Новото име на продукта, познат в миналото като Acronis True Image, е отражение на развитието му от софтуер за създаване на резервни копия до интегриран инструмент за киберзащита

Мария Динкова
1168 прочитания

Acronis пуска на пазара ребрандирания продукт Acronis Cyber Protect Home Office (познат в миналото като Acronis True Image). Новото име е отражение на развитието му от софтуер за създаване на резервни копия до решение, което осигурява пълна киберзащита от следващо поколение - анти-малуер, бекъп и лесно управление, обединени в един интегриран инструмент.

Киберзащита

Нуждата, както от ефективна защита на данните, така и от киберсигурност стана доминираща в ежедневието. Бизнесът разчита на постоянната наличност и цялостност на своите данни, докато хората по целия свят изпращат и получават големи обеми чувствителна информация. В отговор на това киберпрестъпниците засилиха мащаба и сложността на атаките. С напредъка на автоматизацията на тези заплахи, никой вече не е "твърде малък, за да бъде мишена".

Вземайки под внимание развиващите се предизвикателства, свързани със защитата на данни, Acronis напредва в своите решения от 2017 насам, за да отговори на най-новите предизвикателства. Когато заплахите от рансъмуер започнаха да се насочват директно към създаването на резервни копия на файлове, компанията интегрира защита срещу рансъмуер в личното решение за създаване на резервни копия. През 2021 Acronis продължи да разширява фокуса си в областта на киберсигурността, добавяйки възможности, които включват анти-малуер, защита от криптоджакинг и уеб филтриране. Развива се от решение за бекъп до пълна лична киберзащита, предпазваща не само резервните копия, но и устройствата.

През годините успехът на Acronis не остана незабелязан и компанията спечели наградите Editor's Choice отPCWorld и PCMag. PCWorld го нарече "всеобхватно решение за предотвратяване на трагедии". При оценката от независимата лаборатория за изследване на сигурността AV-TEST беше установено, че интеграцията на бекъп на данни и усъвършенстваната киберсигурност успешно открива и блокира 100% от кибератаките.

Възможности

Acronis Cyber Protect Home Office (познат в миналото като Acronis True Image) включва редица възможности за противодействие на съвременните киберзаплахи и осигуряване на пълна защита на данните. Интеграцията на киберсигурността и бекъп на данни в едно решение не само прави защитата по-естествена и достъпна, но също така предоставя разширени възможности, които самостоятелните решения не могат - като например автоматично възстановяване на всички данни, повредени по време на атака с рансъмуер.

Усъвършенстваният анти-малуер доказано открива и спира най-новите киберзаплахи в реално време, включително атаки от вида ден нула, които никога досега не са били виждани. Защитата е разширена и се използва и от приложения за видеоконферентна връзка като Zoom и Microsoft Teams, предотвратявайки достъпа да данни на нападателите по време на преноса им.

"Последните две години промениха индустриалния пейзаж и вече нито един потребител не е твърде малък, за да бъде мишена за кибератака", отбелязва Кандид Уест, вицепрезидент Cyber Protection Research, Acronis. "Уникалното качество на нашите корпоративни решения е интегрираната киберзащита - комбинирането на киберсигурност и бекп е единственият начин да запазите Вашите критични данни наистина защитени. Сега предлагаме Acronis Cyber Protect Home Office - за защита на всеки индивидуален потребител и домашен офис, за да продължи света да функционира въпреки предизвикателствата на отдалечената работа и разпръснатата ИТ инфраструктура. "

Acronis пуска на пазара ребрандирания продукт Acronis Cyber Protect Home Office (познат в миналото като Acronis True Image). Новото име е отражение на развитието му от софтуер за създаване на резервни копия до решение, което осигурява пълна киберзащита от следващо поколение - анти-малуер, бекъп и лесно управление, обединени в един интегриран инструмент.

Киберзащита

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК