Acronis ребрандира водещото си решение за лична киберзащита

Новото име на продукта, познат в миналото като Acronis True Image, е отражение на развитието му от софтуер за създаване на резервни копия до интегриран инструмент за киберзащита

Мария Динкова

Acronis пуска на пазара ребрандирания продукт Acronis Cyber Protect Home Office (познат в миналото като Acronis True Image). Новото име е отражение на развитието му от софтуер за създаване на резервни копия до решение, което осигурява пълна киберзащита от следващо поколение - анти-малуер, бекъп и лесно управление, обединени в един интегриран инструмент.

Киберзащита

Нуждата, както от ефективна защита на данните, така и от киберсигурност стана доминираща в ежедневието. Бизнесът разчита на постоянната наличност и цялостност на своите данни, докато хората по целия свят изпращат и получават големи обеми чувствителна информация. В отговор на това киберпрестъпниците засилиха мащаба и сложността на атаките. С напредъка на автоматизацията на тези заплахи, никой вече не е "твърде малък, за да бъде мишена".

Вземайки под внимание развиващите се предизвикателства, свързани със защитата на данни, Acronis напредва в своите решения от 2017 насам, за да отговори на най-новите предизвикателства. Когато заплахите от рансъмуер започнаха да се насочват директно към създаването на резервни копия на файлове, компанията интегрира защита срещу рансъмуер в личното решение за създаване на резервни копия. През 2021 Acronis продължи да разширява фокуса си в областта на киберсигурността, добавяйки възможности, които включват анти-малуер, защита от криптоджакинг и уеб филтриране. Развива се от решение за бекъп до пълна лична киберзащита, предпазваща не само резервните копия, но и устройствата.

През годините успехът на Acronis не остана незабелязан и компанията спечели наградите Editor's Choice отPCWorld и PCMag. PCWorld го нарече "всеобхватно решение за предотвратяване на трагедии". При оценката от независимата лаборатория за изследване на сигурността AV-TEST беше установено, че интеграцията на бекъп на данни и усъвършенстваната киберсигурност успешно открива и блокира 100% от кибератаките.

Възможности

Acronis Cyber Protect Home Office (познат в миналото като Acronis True Image) включва редица възможности за противодействие на съвременните киберзаплахи и осигуряване на пълна защита на данните. Интеграцията на киберсигурността и бекъп на данни в едно решение не само прави защитата по-естествена и достъпна, но също така предоставя разширени възможности, които самостоятелните решения не могат - като например автоматично възстановяване на всички данни, повредени по време на атака с рансъмуер.

Усъвършенстваният анти-малуер доказано открива и спира най-новите киберзаплахи в реално време, включително атаки от вида ден нула, които никога досега не са били виждани. Защитата е разширена и се използва и от приложения за видеоконферентна връзка като Zoom и Microsoft Teams, предотвратявайки достъпа да данни на нападателите по време на преноса им.

"Последните две години промениха индустриалния пейзаж и вече нито един потребител не е твърде малък, за да бъде мишена за кибератака", отбелязва Кандид Уест, вицепрезидент Cyber Protection Research, Acronis. "Уникалното качество на нашите корпоративни решения е интегрираната киберзащита - комбинирането на киберсигурност и бекп е единственият начин да запазите Вашите критични данни наистина защитени. Сега предлагаме Acronis Cyber Protect Home Office - за защита на всеки индивидуален потребител и домашен офис, за да продължи света да функционира въпреки предизвикателствата на отдалечената работа и разпръснатата ИТ инфраструктура. "

Acronis пуска на пазара ребрандирания продукт Acronis Cyber Protect Home Office (познат в миналото като Acronis True Image). Новото име е отражение на развитието му от софтуер за създаване на резервни копия до решение, което осигурява пълна киберзащита от следващо поколение - анти-малуер, бекъп и лесно управление, обединени в един интегриран инструмент.

Киберзащита

Най-новото
Дали 2023 ще бъде годината на стартъпите в инфраструктурата

Дали 2023 ще бъде годината на стартъпите в инфраструктурата

  • 0


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК