Осигурете си гъвкаво управление и повече сигурност с новата ОС QTS 5.1.0

Най-новата версия на операционната система QTS 5.1.0 е достъпна за потребителите на устройствата за съхранение QNAP NAS

Това е маркетинг публикация. Отговорността за нейното съдържание носи рекламодателят и то отговаря на правилата за нейтив пакети.

Най-новата версия на операционната система QTS 5.1.0 вече е достъпна за потребителите на устройствата за съхранение QNAP NAS.

Осигурете си по-гъвкаво управление и по-голяма сигурност!

По-високата ефективност на управляващия софтуер подпомага ускоряването на производителността на системите за съхранение, както и устойчивостта на връзките.

Системата за анализ на дисковете и подмяната на дискове в RAID е усъвършенствана, като по този начин защитавате данните си на по-високо ниво!

Т.нар. делегирана администрация спомага за облекчаване на натоварването на управлението, а благодарение на поддръжката на ускорителя с изкуствен интелект Hailo-8™ се подсилва широкомащабното наблюдение при разпознаването на видео и други обекти.

Чрез новата версия на системата корпоративните потребители могат да контролират не само своето NAS устройство, но и данните и приложенията. Какви предимства дава тя:

  • Многократно повишена производителност на мрежата.

Чрез свързването на множество мрежови връзки с клиентското устройство се повишава драстично пропускателната способност.

QNAP предоставя различни 2.5GbE NAS системи с възможност за разширяване до 10GbE, с вградени портове 2.5GbE и 10GbE, особено подходящи при работа с многоканален протокол за споделяне на файлове SMB (Server Message Block), а това ускорява многократно възвръщаемостта на вложените инвестиции.

  • SMB подписване

Известен още като шаблон за сигурност, това е защитен механизъм в протокола SMB. За бизнес приложения, които изискват високо ниво на сигурност, SMB подписването помага подобряването на сигурността при споделяне на файлове чрез защита срещу атаки. SMB подписването обаче може да повлияе отрицателно върху производителността при преноса на данни.

За целта QTS 5.1.0 поддържа ускоряване на подписване AES-128-GMAC (само при версии Windows Server 2022 и Windows 11). Това не само значително увеличава ефективността на подписването на данни спрямо SMB 3.1.1, но и подобрява използването на процесора на NAS системата. Така се осигурява най-добрият баланс между сигурност и производителност.

  • Подобрена сигурност на профила

Профилът за NAS устройството е защитен с двуфакторно удостоверяване (2FA).

Persy като официален дистрибутор на QNAP за България силно препоръчва да се използва двуфакторно удостоверяване на всички потребителски акаунти.

"Прилагането на процес на достъп на две нива до вашия NAS профил сега ще предотврати неупълномощения достъп до вашата NAS система и ще гарантира сигурността на данните ви в NAS и мрежата."

Инсталирайки приложението QNAP Authenticator на своя мобилен телефон, потребителят може да настрои проверката в 2 стъпки и да влиза в своята NAS система сигурно и удобно.

  • Ефективно делегирано администриране

С прилагането на този механизъм QNAP подпомага повишаването на производителността на управлението и гарантирането на сигурността на данните. Системните администратори, които имат пълни права върху NAS системата, могат да делегират до 8 различни типа роли на други потребители/служители с точно фиксирани разрешения за управление на задачи и данни в NAS устройството. За организации, които продължават да се разрастват, делегирането на роли помага за облекчаване на натоварването на управлението. Какви роли могат да бъдат делегирани и какви права получават:

Делегирана роля Привилегии
Системно управление Имат най-големите административни възможности след администраторите. Имат привилегии на всички останали делегирани роли. Могат да управляват системните настройки в контролния панел. Имат достъп до папки/файлове само след като получат разрешение за четене/запис.
Управление на приложения Може да инсталира, обновява и управлява приложения в App Center.
Управление на достъпа Управлява цялостната достъпност до NAS системата и може да стартира QuFirewall.
Мониторинг на системата Вижда състоянието и информацията на NAS системата от Resource Monitor и Dashboard.
Управление на потребители и групи Създава, редактира и изтрива локални/домейн потребители и групи.
Управление на споделени папки Управлява споделени папки и дава права за достъп на потребители или групи.
Управление на резервните копия Управлява и следи задачите за резервно копиране от NAS системи, включително чрез Hybrid Backup Sync и Hyper Data Protector.
Опериране на резервно копиране Изпълнява задачи за резервно копиране на данни от специфични споделени папки с разрешения.

  • Надеждна миграция на данни

Решението позволява автоматична подмяна на диск в RAID с резервен диск още преди настъпване на потенциална повреда. Ако бъдат забелязани потенциални грешки в устройството, QTS 5.1.0 автоматично премества данните от засегнатия диск в RAID масив към резервен диск, преди данните от засегнатия диск да бъдат напълно повредени.

В QTS 5.1.0 са вградени многобройни инструменти за проверка на състоянието на HDD дисковете и приблизителния оставащ живот на SSD дисковете като Western Digital® Device Analytics (WDDA), IronWolf® Health Management (IHM), S.M.A.R.T., DA Drive Analyzer

Ако възникне събитие, което се третира като потенциална заплаха за живота на диска, данните от потенциално неизправно устройство автоматично ще се преместят на резервния диск.

  • Задълбочен анализ на дисковете

QNAP осигурява подобрен анализ на изправността на устройството и прогнозиране на повреда. Разчитащ на облачно базиран изкуствен интелект, предоставен от ULINK, ULINK DA Drive Analyzer интелигентно прогнозира дали един от дисковете е близо до повреда, а това позволява планиране на подмяна и непрекъснатост на обслужването. По отношение на делегираната администрация ролята "Управление на системата" и "Наблюдение на системата" има привилегии за използване на DA Drive Analyzer.

Порталът ULINK DA предоставя цялостен начин за използване на данните от DA Drive Analyzer. Той предоставя визуализирана радарна диаграма с резултат за всяка ос при самотестване, проблеми, открити от хост, S.M.A.R.T, температура и проблеми, открити от устройство. Това помага бързо да се определи изправното състояние на устройството.

  • Пъргаво и гъвкаво облачно управление

QNAP дава възможност за наблюдение и управление на множество NAS системи с помощта на платформата за управление AMIZ Cloud Orchestrator. AMIZ Cloud представлява централизирана платформа за облачно управление, която дава възможност на системните администратори лесно да достъпват и управляват няколко сайта от едно място. "Това е подходящо за организации с множество сайтове или клонове", обясняват от Persy.

  • Наблюдение, използващо изкуствен интелект

Най-новата версия на операционната система QTS 5.1.0 предлага добавяне на модула Hailo-8™ M.2, което да ускори наблюдението чрез изкуствен интелект, достигайки до 26 TOPS.

Потребителите могат да спестят разходи за облачни изчисления или за покупката на голям брой скъпи камери с изкуствен интелект. Модулът Hailo-8™ M.2 AI може да се добави към QNAP сървър за наблюдение и да повиши производителност на AI разпознаване. За области на наблюдение, които изискват висока производителност за анализ в реално време на по-голям брой камери, може да се използват конвенционални IP камери и те да бъдат управлявани с помощта на QNAP Surveillance NAS система с модула Hailo-8™ M.2 AI за бързо разпознаване на лица и броене на хора.

Едно от решението е QVR Face за разпознаване на лица. Позволява поддръжка на до 12 IP камери за едновременен анализ, като анализира видео в реално време и разпознава десетки хиляди лица, като по този начин предоставя голямо удобство както за управление, така и за достигане на високо ниво на сигурност. Подходящо е за търговски обекти от гледна точка на управлението на автоматичния достъп до врати и за редица други смарт услуги.

Другото решение QVR Human е за броене на хора, като едновременно се анализират 4 пъти повече IP камери. С тяхна помощ може да се оцени трафика от купувачи в магазина, каси за самообслужване и т.н., давайки представа за пиковите часове. По този начин се оптимизира оперативната ефективност на малките магазини, ресторанти и други обекти.

QTS 5.1.0 предоставя много важни нови функции за допълнително подобряване на сигурността, увеличаване на производителността и ускоряване на продуктивността на системите за съхранение на данни QNAP NAS. С него може да се влиза в профила с по-сигурни методи за проверка, делегиране на административни задачи на обикновени потребители и централизирано управление на NAS устройства чрез AMIZ Cloud. "Можете също да се възползвате от по-ефективна, надеждна и бърза миграция на дискове, по-плавно сърфиране и търсене на файлове във File Station, SMB подписване и споделяне на файлове и много други", добавят от Persy.

За повече информация:

"Перси" ООД https://www.persy.com/

[email protected]

тел.: 0700 42 030

Най-новата версия на операционната система QTS 5.1.0 вече е достъпна за потребителите на устройствата за съхранение QNAP NAS.

Осигурете си по-гъвкаво управление и по-голяма сигурност!

Привличането и задържането на хора остава проблем за стартъпите
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"

Най-новото


Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК