Instagram пуска нови опции за тийнейджъри и родители

Мария Динкова
721 прочитания

Instagram обяви нови опции, които ще помагат на тийнейджърите и родителите да управляват времето, прекарано в приложението.

Родителите ще могат да виждат колко точно време децата им посвещават на социалната мрежа и да поставят ограничения, докато подрастващите ще получават напомняния да си почиват.

Новите възможности идват точно преди изслушването на изпълнителния директор на Instagram Адам Мосери пред американските сенатори, разследващи онлайн сигурността. През последните месеци компанията беше изправена пред сериозни критики, свързани с ефекта от използването на платформата върху тийнейджърите.

По-рано стана ясно, че според вътрешно проучване децата винят социалната мрежа за увеличеното си безпокойство и тревожност.

Родителски контрол

В своята блог публикация Мосери обяви пускането на опцията, която за първи път беше представена през ноември. Той уточнява, че тя стартира тази седмица в Обединеното кралство, САЩ, Канада, Австралия и Нова Зеландия, а в началото на следващата година ще е достъпна за всички.

"Ако някой скролва за определено време, ние ще ги помолим да си вземат почивка от Instagram и ще им предложим да си включат подсещания за взимане на повече почивки в бъдеще. Също така ще им показваме съвети от експерти, за да им помогнем да преосмислят и променят", пише Мосери.

За да гарантира, че тийнейджърите са запознати с опцията, Instagram ще изпраща уведомления с подкана да се включи напомнянето за почивки. Според първоначалните данни на социалната мрежа 90% от младежите оставят опцията за напомнянията включена, след като са я стартирали веднъж.

От компанията също така допълват, че ще пуснат и нов инструмент за родителите през март следващата година, който ще показва колко време техните деца прекарват в платформата и ще дава възможност да се настройват ограничения.

Времевите лимити и сега съществуват в Instagram, като потребителите доброволно могат да си определят ограничение на ден и да получат уведомление, когато го достигнат.

Други нови опции

Социалната мрежа разкрива още, че започва тестове на нов начин за преглеждане и управление на активността в Instagram.

"Ние знаем, че докато тийнейджърите израстват, те искат повече контрол над това как те се показват онлайн и офлайн. За първи път те ще могат мащабно да изтрият съдържание, което са публикували като снимки и видеа, както и свои предишни коментари и харесвания. Макар че ще е достъпен за всички, смятам, че този инструмент ще бъде особено важен за тийнейджърите, за да могат по-цялостно да разберат каква информация споделят в Instagram, какво е видимо за другите и да имат лесен начин да управляват своя дигитален отпечатък", пише Мосери.

Той допълва, че опцията ще е достъпна за всички през януари.

Компанията представи и редица други функционалности, включително разширение на ограниченията за изпращане на съобщения до тийнейджърите. Сега потребителите няма да могат да тагват или споменават подрастващи, които не ги следват.

Друга интересна опция ще подтиква потребителите да разглеждат различен тип съдържание, ако те известно време се задълбочат в една тема. Например, ако потребител разглежда постове за красота, ще му бъде предложено да проучи теми за пътуване, интериорен дизайн или кучета.

Снимка: Pixabay

Instagram обяви нови опции, които ще помагат на тийнейджърите и родителите да управляват времето, прекарано в приложението.

Родителите ще могат да виждат колко точно време децата им посвещават на социалната мрежа и да поставят ограничения, докато подрастващите ще получават напомняния да си почиват.

Споразумението между съдружниците на стартъпа създава яснота в отношенията им
Съдържание за Адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници"
Tobel - управление на територията в умния град
Съдържание от Mapex

Най-новото

"Мусала Софт" откри офис в Кайро

"Мусала Софт" откри офис в Кайро

  • 0
  • 107

Още от Digitalk ›
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОК